Literatuur & Romans Artemis & Co Juni 2013

De dinsdagvrouwen

Citaat

Peetz heeft de vrouwenvriendschap mooi neer weten te zetten en de karakters zijn goed uitgediept en komen goed tot hun recht.

Eén keer per jaar gaan de dinsdagvrouwen samen een weekendje weg, maar dit jaar is alles anders: tijdens hun pelgrimstocht over de Jakobsweg komen de vijf vriendinnen een geheim op het spoor dat hun leven op zijn kop zet en hun vriendschap hevig op de proef stelt.

In het verhaal staan vijf vrouwen centraal die iedere dinsdag samen uit eten gaan. Judith, Caroline, Estelle, Eva en Kiki hebben alleen zo hun leuke en minder leuke kanten. Wanneer de man van Judith komt te overlijden, besluit zij de pelgrimstocht naar Lourdes af te maken waarmee hij begonnen was. Haar vier vriendinnen besluiten met haar mee te gaan en samen gaan ze voor 10 dagen ‘op vakantie’.

Alle vrouwen hebben hun eigen unieke karakter waardoor de lezer ze goed van elkaar weet te onderscheiden. Estelle brengt de nodige humor in het verhaal. Ze is een dametje met geld, de nieuwste kleding, nepnagels en besluit met een rolkoffer een kilometerslange wandeltocht af te leggen. Kiki is de eeuwige vrijgezel en Caroline is goed opgeleid en lijkt het allemaal voor elkaar te hebben. Zo heeft elke dame wel wat en krijg je als lezer al snel je eigen favoriet(en).

In het verhaal staat de hechte vriendschap tussen de vrouwen centraal. Gaandeweg de tocht leren de vrouwen elkaar steeds beter kennen, de leuke en minder leuke kanten. Al snel rijst de vraag of het wel zo’n verstandig plan was om samen deze tocht te maken. Vooral de minder leuke kanten komen naar boven drijven en de dames beginnen zich aan elkaar te ergeren. Wanneer er een zeer heftige onthulling gedaan wordt, wordt de vriendschap scherp gezet.

Peetz heeft de vrouwenvriendschap mooi neer weten te zetten en de karakters zijn goed uitgediept en komen goed tot hun recht. Wel is het plot enigszins ‘simpel’ al laat het de lezer met een goed gevoel achter. Het boek heeft mij zeker weten te boeien en ik kijk zeer uit naar een volgend boek van Peetz. Stiekem hoop ik dat De dinsdagvrouwen ook nog avonturen gaan beleven op woensdag en donderdag en… In ieder geval, dat we nog lang niet van ze af zijn!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

277

ISBN

9789047203919

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.