Literatuur & Romans De Kern Oktober 2010

De dans van de tijger

Citaat

De dans van de tijger is een bijzonder verhaal dat je gewoon moet lezen.

In het jaar 1878 wordt in de familie Nachimanda voor het eerst in zestig jaar een meisje geboren. De mooie en pittige Devi wordt door iedereen aanbeden, en ze raakt bevriend met de weesjongen Devanna. De twee zijn onafscheidelijk en brengen hun jeugd door tussen de heuvels en op de koffieplantages, omringd door de warmte van een in het land gewortelde familie. Hun vriendschap verandert voorgoed wanneer ze op een avond een “tijgerbruiloft” bijwonen.

Hier ontmoet Devi voor het eerst Machu, de vermaarde jager en tijgerdoder. Hoewel Devi nog een meisje is en Machu al een man, zweert zij dat zij op een dag met hem zal trouwen. Ze ziet niet dat Devanna ook verliefd is op haar. Hij verlaat het dorp om te gaan studeren in de hoop dat Devi hem bij zijn terugkomst zal erkennen als haar enige liefde. Maar een tragedie verandert het lot van alle drie en heeft generaties lang gevolgen.

De dans van de tijger is een betoverend verhaal over uitbundige liefde en hartverscheurend verlies. We volgen Devi en Devanna, twee kinderen uit Kodagu, een klein dorpje ver weg in India. Devanna is zijn hele leven al smoorverliefd op Devi, maar Devi zelf heeft haar hart al bij een ander liggen. Ze is vastbesloten met Machu oud te worden. Helaas maakt Devanna na zijn terugkomst een grote fout en wordt Devi gedwongen met hem te trouwen. Devi heeft hier niets tegenin te brengen. Haar droom ligt in duigen en Machu is teleurgesteld en boos op Devi. Ze kan hem de waarheid niet vertellen. Devi en Devanna krijgen een zoon. Enige tijd later trouwt Machu en krijgt ook een zoon. Door tragische omstandigheden komen hun beide zoons bij elkaar terecht. Naast de levens die met elkaar zijn verstrengeld beschrijft Sarita Mandanna ook het zware leven op de koffieplantages in Kodagu, de opkomst van de tweede wereldoorlog en de politieke strubbelingen die zich voordoen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

526

ISBN

9789032511784

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.