Thriller & Spanning De Fontein Februari 2010

De bloedcode

Citaat

Leest in één adem uit. Een zeer spannende thriller.

Een donkere haar. In het midden geknikt. De wortel zit er nog aan en dat is goed nieuws. Hij trekt het dekbed verder omlaag en strijkt met zijn hand over het laken. Een bobbeltje op het katoen, de warmte van wrijving tegen zijn handpalm. Nog een. Twee haren, bijna identiek. Hij staat op en gluurt door een hoek van het raam naar buiten. De oprit is verlaten. Hij is veilig, voorlopig. Plotseling emotieloos loopt hij naar de kamer ernaast en houdt zich voor: dit is een plaats delict. Reuben Maitland wrijft nog wat amfetamine op zijn tandvlees, trekt een paar poedervrije operatiehandschoenen aan en neemt een smal koffertje mee naar de slaapkamer. Met een pincet stopt hij de haren in een doorzichtig buisje en drukt de dop erop.

Reuben Maitland staat aan het hoofd van het meest gerenommeerde forensisch laboratorium in Engeland. Hij werkt aan de zaken van het grootste belang en is verantwoordelijk voor de arrestatie van de zwaarste criminelen. Vanwege het controversiële werk dat hij soms doet, hebben hij en zijn team de nodige vijanden gemaakt. Maar nu zijn ze echt in gevaar. Een moordenaar gebruikt hun eigen technieken… tegen hen.

Twee van zijn collega’s worden dood aan getroffen. Reuben moet de moordenaar vinden voor er nog meer slachtoffers vallen, maar hoe meer vragen hij stelt, hoe complexer de antwoorden zijn die hij krijgt. Naarmate de zaak vordert neemt de spanning toe, en tot overmaat van ramp krijgt Reuben privé ook het nodige te verduren. Hij vecht voor het leven van zijn collega’s en voor zijn professionele reputatie, en probeert tegelijkertijd zijn huwelijk te redden. Dan maakt hij een verkeerde keuze, en is hij overgeleverd aan de genade van een meedogenloze moordenaar.

De hoofdpersoon staat aan het hoofd van een forensisch laboratorium in Engeland. Zijn werk is van het grootste belang voor het veroordelen van de zwaarste criminelen. Door zijn werk heeft hij vele vijanden en hij moet vechten voor het leven van zijn collega’s en hemzelf. Zijn huwelijk probeert hij tegelijkertijd te redden. Omdat hij een verkeerde keuze maakt is hij overgeleverd aan een meedogenloze moordenaar. Leest in één adem uit. Een zeer spannende thriller.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

333

ISBN

9789026127045

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld