Literatuur & Romans Luitingh Sijthoff Oktober 2010

De blauwe diamant

Citaat

Al deze puzzelstukjes zijn uiteindelijk nodig om het verhaal tot een prachtig einde te brengen.

Het is het jaar 1604. In het rijke, maar woelige Venetie gaat een gerucht over een spectaculaire diamant. De Engelse koopman Paul Pindar raakt bezeten door het verlangen de kostbare steen te bezitten en zet alles op het spel om hem te bemachtigen. Ook al omdat de diamant” vreemd genoeg” te maken lijkt te hebben met zijn vroegere verloofde Celia, die hij een paar jaar geleden verloren heeft aan de harem van Constantinopel.

De blauwe diamant is een romantisch verhaal over een koopman die de liefde van zijn leven is kwijtgeraakt en nog altijd om haar rouwt. De broeierige en schilderachtige omgeving van Venetië schemert door de hoofdstukken heen, wat je als lezer het gevoel geeft dat je zelf in het verhaal zit. Ook zijn er verschillende hoofdpersonen die het verhaal dragen. Interessant om te zien is hoe Katie Hickman alle personages met elkaar heeft vebonden.

Al deze puzzelstukjes zijn uiteindelijk nodig om het verhaal tot een prachtig einde te brengen. Het boek leest erg vlot weg. Het einde is misschien wat voorspelbaar, maar de gebeurtenissen en de achtergrond waarin alles zich afspeelt maken dit dubbel en dwars goed.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

336

ISBN

9789021811673

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.