Thriller & Spanning A.W. Bruna Mei 2015

De kindmoeder

Citaat

Ondanks dat ik het verhaal minder goed vond, kon ik mij goed inleven in de personages en de twee verhaallijnen zijn goed neergezet.

Grace wordt betrokken bij een onderzoek die gaat over het ongehuwd moederschap in de eerste helft van de twintigste eeuw. Aan de hand van een geschreven boek uit 1951 die nooit is uitgegeven, leest ze hoe het leven eruit zag van een ongehuwde vrouw, die zwanger wordt.
Ten tijde van haar onderzoek verloopt haar eigen leven niet vlekkeloos. Ze woont samen met haar broer in één huis en als zijn vriend bij hun komt wonen, verandert haar leven aanzienlijk. Haar studie-onderzoek komt heel dichtbij haar eigen situatie en ze komt erachter dat de zaken ondanks de tijd niet echt fundamenteel veranderd zijn.

Zelf had ik nog geen boeken gelezen van Ruth Rendell en ik had goede recensies gelezen over haar andere boeken. Helaas viel het boek mij tegen. Ik vond het moeilijk om mijn aandacht erbij te houden en geïnteresserd te blijven in het verhaal.
Dan vraag ik me altijd af, hoe komt dit dan? Het onderwerp is interessant en de verschillende personages die in een soortgelijke situatie zitten, maar in een andere tijd leven, zijn mooi neergezet.
Misschien komt het doordat ik verwacht had dat het een thriller was en de spanning niet kwam.

Ondanks dat ik het verhaal minder goed vond, kon ik mij goed inleven in de personages en de twee verhaallijnen zijn goed neergezet.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

256

ISBN

9789400503878

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.