Thriller & Spanning De Geus Februari 2008

De beproeving

Citaat

Franke heeft een ijzersterk vervolg neergezet met De beproeving, het leest als een sneltrein en de actie spettert van de bladzijden af.

Verdedig je de man die terechtstaat voor de moord op je geliefde? En hoe dan? Wat doe je als je betrokken raakt bij een ontvoering die het land op zijn kop zet? In De beproeving belandt Femke Wolzak in situaties die het uiterste van haar vragen, zowel privé als zakelijk. Ze moet zwenken, haar rug rechthouden, haar rol als advocate afbakenen, in het reine komen met haar geweten en tegelijkertijd de belangen van haar cliënten in het oog houden. Een ware beproeving.

De beproeving is het vervolg van de Inwijding. Echter is De beproeving ook afzonderlijk te lezen. Femke is een jonge intelligente advocate die van de ene rare situatie in de andere belandt. Femke heeft het hartstikke druk met de verdediging van een cliënt, wanneer ze tevens betrokken raakt bij een groep amateur-criminelen die een jongetje hebben ontvoerd. Femke heeft vanaf dat moment geen rustige nachten meer. Daarnaast zit ze ook nog met de verwerking van haar overleden vriend. De vriendinnen van Femke hebben al net zo’n chaotisch leven wat voor grappige momenten zorgt. Helemaal als de meiden haar gaan helpen met de oplossing van de ontvoering. Het verhaal heeft dan zelfs iets weg van een detective.

Franke heeft een ijzersterk vervolg neergezet met De beproeving, het leest als een sneltrein en de actie spettert van de bladzijden af. Het is hartstikke leuke en stoer hoe zo’n jonge meid de wereld van de advocaten op de kop zet. Er komen aardig wat afkortingen aan bod zoals OvJ, Officier van Justitie. Dit leest makkelijk aangezien het zulke lange benamingen zijn en op deze manier leest het lekker weg.

Een echte aanrader voor meiden die wel eens wat anders willen lezen dan Chicklit. Dit boek levert een verfrissende kijk op het rechtensysteem, je krijgt bijna zin om rechten te studeren…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

288

ISBN

9789044510423

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld