Jeugd De Fontein September 2015

De avonturenschool van juf Wervelwind

Citaat

Het verhaal wordt ondersteund met prachtige illustraties, getekend door de schrijfster zelf.

Juf Wervelwind kwam de kamer in zeilen. ‘Goedemorgen, meisjes!’ riep ze vrolijk. ‘Ik neem aan dat jullie allemaal als een roosje hebben geslapen!’. Zonder op antwoord te wachten, wendde ze zich tot een van haar honden. ‘Wat staat er op de lijst, Tasman?’. Ze boog zich naar voren om zijn klembord te bekijken, waarvan de meisjes inmiddels aannamen dat hij het overal met zich meenam. ‘Even kijken.. Wakker worden, ijs en verjaardagstaart eten… Nou dat hebben jullie al gedaan! Vink het af, Tasman, vink het af!’.

Juf Wervelwind is de eigenzinnige directrice van de School voor Dochters van Drukke Ouders, die is gevestigd in een vuurtoren. Haar motto is: het leven is één groot avontuur! Maar de vier meisjes die door hun ouders naar deze school zijn gestuurd (in een doos, dat scheelt tijd), zijn niet meteen overtuigd van haar bijzondere kijk op de dingen. Wát moeten ze leren? Vliegen? Expres verdwalen?!
Dat is het begin van een reeks fantastische avonturen. Zo moeten de meisjes op zoek naar Dahlia, die in de lege, vijfde doos had moeten zitten.

Juf Wervelwind heeft, samen met haar twee assistent-corgi’s, een avonturenschool speciaal voor Dochters van Drukke Ouders. De toelating is streng: alleen meisjes die écht hele drukke ouders hebben worden toegelaten. Op uitnodiging van juf Wervelwind sturen de ouders hun dochter op in een grote doos. Beatrijs, het kind met lef en eigenwijsheid, kwam als eerste aan. Daarna kwam Milly tevoorschijn, een meisje dat altijd in haar roze pyjama met eendjes rondloopt. Uit de derde doos kwam Femke tevoorschijn, een meisje dat eigenlijk nooit iets goed doet. In de vierde doos zat Annabel, een slim meisje dat de hele Algemene Encyclopedie heeft gelezen. De vijfde doos blijkt leeg te zijn. Hier hoorde Dahlia in te zitten, maar er zit niemand in. Juf Wervelwind geeft de vier meiden opdrachten. Met z’n vijven gaan ze op pad om Dahlia te zoeken. En het wordt een echte avontuur.

De avonturenschool van juf Wervelwind is een verhaal dat je blijft lezen. Het is boeiend geschreven. Soms lijkt het net alsof je zelf meedoet met de avonturen van de meiden. Het verhaal wordt ondersteund met prachtige illustraties, getekend door de schrijfster zelf. Voorlezen vanaf 6 jaar en zelf lezen vanaf 8 jaar.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789026138584

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.