Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff April 2014

De au pair

Citaat

Ondanks dat er weinig spanning in het verhaal zit, beklijft het wel degelijk. Fleur heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl en weet net genoeg elementen toe te voegen waardoor je toch verder wilt lezen.

Caroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois, in hun kapitale villa aan de rand van het bos. Nu heeft ze de man van haar dromen, een mooi atelier en geen geldzorgen. Haar geluk lijkt compleet als ze zwanger raakt. Toch voelt Caroline zich er niet thuis. Arthurs huishoudster vindt haar een opportuniste, zijn dochter zit midden in de puberteit en hijzelf is wel erg vaak weg.
Als dan het levenloze lichaam van een vroegere au pair wordt gevonden en Arthur wordt verdacht van moord, verandert Carolines droomwereld in een nachtmerrie.

De au pair is het thrillerdebuut van Maartje Fleur. Een naam die niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar toch bij velen bekend zal zijn. Ze schrijft namelijk al jaren de rubriek Floor Faber voor Viva. Een rubriek welke mij aanspreekt en ik erg leuk vind, zodoende was ik dan ook benieuwd naar haar debuut.

In De au pair volgen we het leven van Caroline en haar vriend Arthur. Ze zijn net een jaar samen als zij besluit bij hem te komen wonen. Dit verandert nogal haar leven. Arthur is welgesteld en woont in een groot huis in een dorp waar roddels snel gaan. Arthurs vrouw is in het verleden overleden, zijn puberdochter Lois woont nog thuis. Ook komen zowel de huishoudster als haar vreemde zoon Marcel veel over de vloer.

Het karakter van Caroline is goed uitgewerkt, de lezer leert haar echt kennen. Soms gaat ze echter wel wat snel. Out of the blue kan ze zich ergeren aan het siefdochter, terwijl het daarvoor nog beste vriendinnen waren. Haar vriend Arthur komt vaak over als botte boer, omdat hij niet alles wat Caroline meemaakt gelooft en veel afdoet als toeval. Puberdochter Lois is goed neergezet. Fleur weet treffend de puber van vandaag de dag te schetsen, alles wat op haar mobieltje gebeurd is interessanter dan het leven om haar heen.

De hoofdstukken zijn kort maar krachtig. Ondanks dat er weinig spanning in het verhaal zit, beklijft het wel degelijk. Fleur heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl en weet net genoeg elementen toe te voegen waardoor je toch verder wilt lezen.

Het plot vind ik wat dun en ik zag de ontknoping al van ver aankomen. Niet alleen de dader, maar ook de redder in nood was mij al snel duidelijk. Hierin had ik meer originaliteit of een bepaalde twist verwacht.

Ondanks dit minpuntje een fijn boek dat lekker weg leest in het extra lange paasweekend!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789021809854

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.