Bundels, Columns, Strips De Arbeiderspers Juli 2010

De alchemist

Citaat

De Alchemist leest als een klein sprookje.

De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Na vele omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist. Deze beschikt niet alleen over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt.

De Alchemist leest als een klein sprookje. De hoofdpersoon leren we niet heel goed kennen, maar dat doet geen afbreuk aan het verhaal. Het gaat vooral om het levenspad dat hij bewandeld en welke keuzes hij daarin maakt. Minstens even belangrijk is waarom hij deze keuzes maakt. De grote lijnen staan centraal. Het dunne boekje bevat grote wijsheden die universeel gelden. Op elke pagina staat wel een wijsheid die raak is en op iedereen toepasbaar. Soms even goed nadenken voordat het besef valt hoe deze bedoeld is.

Intrigerend verhaal dat je laat nadenken over het leven en het waarom. Niet altijd alles is vanzelfsprekend en voor lief te nemen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

144

ISBN

9789029572903

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.