Science Fiction & Fantasy Mynx Januari 2008

De alchemist

Citaat

Ondanks een paar minpunten is De Alchemist absoluut een erg spannend boek. Je wordt als lezer snel meegezogen in het verhaal. Het einde komt dan ook veel te snel, ik kijk al uit naar het volgende deel.

De legende: Nicolas Flamel werd geboren op 28 september 1330 in Parijs. Bijna zevenhonderd jaar later wordt hij gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Er wordt gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418, maar zijn graf is leeg…

De waarheid: Nicolas Flamel leeft nog, dankzij het Elixer van het Eeuwige Leven. De formule hiervan zit verborgen in de Codex van Abraham de Magus, het boek met de machtigste oude magie die er bestaat.

Dr. John Dee was vierhonderd jaar geleden de adviseur en astroloog van koningin Elizabeth I. Hij heeft zich toen verbonden met de Duistere Alouden: de krachten van het kwaad die van plan zijn de mensheid te vernietigen zodra ze de Codex in handen krijgen. Als de millenniaoude voorspelling juist is, zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden – maar dan moet het Flamel eerst lukken om hun bijzondere krachten te ontwaken…

De Alchemist is het eerste deel in de serie die verteld over de avonturen van Josh en Sophie. Een, in eerste instantie, doodnormale tweeling. Al snel worden ze echter meegesleurd in een avontuur vol aloude magie en duistere goden. Onder leiding van Flamel zullen ze niet alleen moeten proberen hun eigen leven te redden, maar ook de gehele wereld.

Michael Scott hanteert in dit boek een bijzondere mix van magie, oude goden en geheimzinnige alchemie. Hiervoor leende hij inspiratie uit verschillende hoeken, zo komen er bijvoorbeeld golems in het boek voor (geleend uit de bijbel) de ravenkoningin Morrigan (uit de Ierse mythologie) en de levensboom (Yggdrasil uit de Noorse mythologie). Deze interessante mix zorgt voor veel herkenning en veel sterke karakters. Wel had dit alles wat verder mogen worden uitgediept. Als lezer krijg je pas tegen het einde van het boek wat meer informatie over hoe alles nou in elkaar steekt. En deze informatie blijft wat ontoereikend om de lezer echt een duidelijk beeld te geven.

Sophie en Josh zijn prettige karakters om over te lezen. Ze hebben de gebruikelijke broer-zus problemen, maar vormen een prima duo. Hun onderlinge verschillen vullen elkaar prima uit. Flamel was in mijn ogen echter een wat minder geslaagd karakter. Hij blijft wat onduidelijk. Je krijgt als lezer nooit echt een goed beeld van de persoon die hij is.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789022548615

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.