Thriller & Spanning A.W. Bruna Januari 2016

Dag des oordeels

Citaat

Gaandeweg komen er steeds meer geheimen boven tafel, maar ook zie je een ontwikkeling bij sommige personages en dat is mooi om te zien.

De zelfmoord van een jonge man en de moord op een bestsellerauteur zo’n drie jaar later, met één gemeenschappelijke factor. Is deze factor, deze persoon, ook de aanleiding voor beide overlijdens?

Gelet op het feit dat de moord waar het om zou draaien pas na 150 pagina’s (van de ruim 600) plaatsvindt, lijkt het lang te duren voor het verhaal echt begint. Dit komt doordat de schrijfster eerst verteld over wat er in de periode daaraan voorafgaand heeft plaatsgevonden, vanaf de zelfmoord van de jonge man. Hierbij neemt ze de tijd om de diverse personages te introduceren. In totaal wordt het verhaal vanuit negen verschillende perspectieven bekeken. Alhoewel je hierdoor een compleet beeld hebt van wat er allemaal heeft plaatsgevonden, vraag ik me af of het niet met minder perspectieven had gekund en daarbij minder uitdieping van de verschillende personages. Aan de andere kant heeft de schrijfster één lijn kort uitgezet waarvan ik juist had gehoopt dat ze die verder had uitgewerkt.
Gaandeweg komen er steeds meer geheimen boven tafel, maar ook zie je een ontwikkeling bij sommige personages en dat is mooi om te zien.

De vraag die ik in het begin heb gesteld, blijft tijdens het lezen door je hoofd gaan en wordt aangevuld met de logische vraag: waarom? Waarvoor pleegt de één zelfmoord en leidt dat bij de ander tot haar dood? Welke diepere psyche gaat achter dit alles schuil?

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

768

ISBN

9789022998762

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.