Jeugd Recensies Link Oktober 2014

Crush!

Citaat

Al met al een geweldige thriller. De spanning, verwarring en zelfs de liefde is voelbaar in elk hoofdstuk. Een aanrader voor jong en oud!

Het dorp Zoutelande ligt aan de Zeeuwse kust, niet ver boven Vlissingen. De tieners Daan en Mikkie, broer en zus, verheugen zich op de zomervakantie die net is aangebroken. Met name Mikkie heeft iets om naar uit te kijken – haar beste vriendin Luana, die het afgelopen jaar op Bonaire heeft gewoond, komt bij haar oma logeren, een paar huizen verderop. Helaas voor de vriendinnen kunnen ze niet zoveel tijd met elkaar doorbrengen als ze wel hadden gewild. Luana’s oma heeft aan haar broer beloofd dat Luana diens kleinzoon Steve, gezelschap zou houden. Hij is vijftien en komt uit Noord-Brabant, ook dat nog. Maar als ze noodgedwongen met zijn vieren optrekken lijkt het allemaal wel mee te vallen.Tot Louana tijdens het bezoeken van een oude Duitse bunker in de duinen een lijk gezien denkt te hebben in een achterkamertje. Ze nemen zich voor nog eens terug te keren en de zaak te onderzoeken. Ondanks de waarschuwingen van Louana, die heeft ontdekt dat steve bepaald geen lieverdje is, wordt Mikkie verliefd op Steve en laat zich langzaam door hem inpalmen. Dat drijft een wig tussen de vrienden – en dat terwijl het onderzoek naar de vermeende dode man een angstaanjagende wending krijgt.

Dit is mijn eerste kennismaking met Ellen De Vriend en ik ben aangenaam verrast. Voor een jeugdthriller is dit een erg heftig boek. Zelfs voor een volwassene. De vrienden krijgen de ene na de andere nare gebeurtenis voor hun kiezen. Hoe hiermee wordt omgegaan is erg realistisch. Deze vrienden vertellen de rare gebeurtenissen wel aan hun ouders en de politie wat ervoor zorgt dat de spanning door de verschillende emoties alleen maar meer wordt opgebouwd. Dat het zich afspeelt in Zeeland zorgt voor een zonnige twist. De duinen, de zee de stranden….Je vergeet bijna dat zich daar ook criminaliteit afspeelt.

Al met al een geweldige thriller. De spanning, verwarring en zelfs de liefde is voelbaar in elk hoofdstuk. Is het niet een  echte verliefdheid, dan is het wel vriendschappelijke liefde. Dat zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Ik me afvraag waarom De Vriend geen thriller voor volwassenen heeft geschreven… Aangezien Crush! al aardig spannend is weet ik niet wat we voor boek kunnen verwachten als ze een thriller voor volwassenen zou schrijven. Een aanrader voor jong en oud!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

216

ISBN

9789462321953

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.