Overige De Fontein Januari 2009

Crimineel jaarboek 2008

Citaat

Ook de opzetstijl voor dit boek, de opsommingen per maand met daar tussendoor de meest spraakmakende zaken er tussen uitgelicht, maar het erg gemakkelijk om te volgen.

Het Crimineel jaarboek 2008 neemt je mee langs de opvallendste misdrijven en de meest spraakmakende rechtszaken van 2008. per maand zijn de meest in het oog springende zaken gerangschikt.

Het jaar begon al uiterts sensationeel met de internationaal beroemd geworden uitzending van Peter R. de Vries over de verdwijning van Natalee Holloway, met daarin de bekentenissen van Joran van der Sloot. Andere zaken die in dit boek nader worden belicht, zijn de herziening van het vonnis van Lucia de B., de ontknoping van de Puttense moordzaak en natuurlijk het monsterproces met betrekking tot de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Het jaaroverzicht is afgewisseld met reportages van misdaadjournalisten van naam over het bovenstaande en andere geruchtmakende zaken.

Dit is een boek wat gemakkelijk weg leest, mede omdat je een deel van de verhalen natuurlijk al kent uit de media. Het is redelijk beknopt beschreven maar dat maakt het voor mensen, die eigenlijk nooit met de rechtsgang te maken hebben, heel goed te volgen.
Ook de opzetstijl voor dit boek, de opsommingen per maand met daar tussendoor de meest spraakmakende zaken er tussen uitgelicht, maar het erg gemakkelijk om te volgen.

Het onduidelijke verhaal van Joran van der Sloot, de brute moord op Marlies van der Kouwe op Bonaire en de vreemde zaak tegen Lucia de B., niets wordt overgeslagen, dat maakt voor mij dit jaarboek erg compleet. Tevens schrok ik als inwoner van Noord-Holland toch wel een beetje van het feit wat er nog meer is gebeurd in deze provincie, maar waarvan je nooit iets hebt gehoord via de media.

Ook krijg ik met dit boek bevestigd wat ik eigenlijk al wist: de mens is de meest moorddadige diersoort op deze aardbol, en alleen omdat we de mogelijkheid hebben om over onze wandaden na te denken, plaatst ons niet boven maar juist onder de andere dieren!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

294

ISBN

9789026125416

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.