Thriller & Spanning Lebowski April 2015

Chateau fatale

Citaat

Een bloedstollend misdaad verhaal wat zich afspeelt tegen een achtergrond van het luxe Nice en Monaco, afgewisseld met mooie wijn chateaus.

Journaliste Leonie Fougard maakt jacht op de man die haar vriend vermoordde: de geheimzinnige wijnsmokkelaar Edelweiss Hardboiled thriller die adembenemende suspense combineert met (de duistere kant van) wijn Leonie Fougard is journaliste bij Le Figaro. Als haar vriend op afschuwelijke wijze wordt vermoord, gaat zij op zoek naar de daders. Maar de opdrachtgever, een albinoneger genaamd Edelweiss, is een kopstuk uit de wereld van het grote geld en lijkt onaantastbaar. Leonie raakt verwikkeld in een internationaal netwerk van wijnfraude. Uit lijfsbehoud ondergaat zij een persoonsverandering die haar tot huiveringwekkende acties drijft. Samen met een deserteur van het Vreemdelingenlegioen en een wanhopige wijnboer rekent ze af met een bonte stoet aan tegenstanders. Uiteindelijk komt het tot een explosieve confrontatie met Edelweiss zelf en raakt het lot van alle hoofdpersonen op een dramatische manier met elkaar verbonden.

Dachten wij dat we met Het Merlot Mysterie een thriller van de hand van wijnboer Ilja Gort te pakken hadden… Niets was minder waar. Het betrof een heerlijk feel good book over het wel en wee op het Franse platteland. Met Chateau Fatale heeft Ilja Gort wel degelijk een thriller geschreven, en wat voor een. Een bloedstollend misdaad verhaal wat zich afspeelt tegen een achtergrond van het luxe Nice en Monaco, afgewisseld met mooie wijn chateaus. Tijdens het lezen vroeg ik me vrij snel af of het wel Ilja is geweest die het boek heeft geschreven. Taalkundig is het een perfect gestileerd boek met hier en daar het ons bekende Ilja sausje erover heen…  Het boek is er zeker niet minder spannend om. Ilja blijkt over professionele kennis van wapens te beschikken. Stiekem miste ik echter de echte Ilja stijl waarin hij op geheel eigen wijze, onomwonden en vooral tot de verbeelding sprekende karakters en onderwerpen neerzet.   

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789048822683

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld