Literatuur & Romans Truth And Dare Juni 2007

Cash Express

Citaat

Een boek dat het verdient om gelezen te worden.

Zeven teams reizen in de realityshow Cash Express de wereld rond in de strijd om één miljoen dollar. Van Egypte tot Japan, van Zweden tot Engeland – de kandidaten zijn op jacht naar de juiste antwoorden en verzamelen onderweg de meest bizarre voorwerpen, op de voet gevolgd door de camera. Elke speler heeft zo zijn eigen reden om mee te doen: moeder Laura probeert de relatie met dochter Cassie te redden; de ex-homoseksuelen Justin en Abby willen het christelijk geloof verspreiden en de kindsterren van weleer, Juliet en Dallas, hopen op een nieuwe boost voor hun televisiecarrière. De vraag is of de koppels hun pijnlijkste geheimen verborgen kunnen houden, terwijl ze dag en nacht worden gepusht om ze aan de wereld te openbaren.

Cash Express doet direct denken aan televisieprogramma’s als Wie is de mol? en Peking Express. Eerlijk gezegd heb ik niets met deze programma’s en van beide heb ik nog nooit een aflevering uitgekeken. Waar het televisieprogramma mij totaal niet weet te boeien, doet het gelijksoortige boek Cash Express dit wel. Van begin tot eind een verrassend en boeiend boek met een diversiteit aan personages met ieder hun eigen karakters.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van diverse personages. Bij aanvang van het verhaal doen er nog zeven teams van elk twee personen mee, waardoor het aantal personages wat veel wordt. De schrijfster heeft dit handig opgelost door voornamelijk drie koppels naar de voorgrond te schuiven. Enig nadeel hieraan is dat op die manier direct duidelijk is wie er tot het eind overblijven. Bij aanvang van het boek spelen vooral Laura en haar dochter Cassie een belangrijke rol. Dit beïnvloed de keuze voor de winnaars. Door van begin af aan het spel vanuit hun beider perspectief te zien ga je toch meer voor hen voelen en dus hopen dat zij zullen winnen. Al doen Justin en Abby en Julliet en Dallas daar niet voor onder.

Het verhaal bevat naast de vele personages tevens een diversiteit aan problemen. Ieder personage heeft zo zijn eigen reden om mee te doen aan het spel. Uiteraard zijn de kandidaten daarop geselecteerd, al hebben zij dat niet altijd even snel door. Naast de problematiek zit er ook genoeg humor in het boek. Deze humor wordt voornamelijk ingebracht door Justin en Abby. Hij was homo, zij was lesbisch, maar zij zijn nu samen getrouwd en fervent aanhanger van de kerk. Lukt het hun de boodschap van God te verspreiden?

Cash Express bevat een diversiteit aan personages, problemen, intriges en roddels. Een heerlijk boek om te lezen en het is leuk om de reis te volgen. Enig minpunt is dat de lezer waarschijnlijk weinig van de opdrachten zal snappen waardoor er niet mee gepuzzeld en gedacht kan worden. Buiten dat is Cash Express een heerlijk boek met de nodige afwisseling. Een boek dat het verdient om gelezen te worden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

312

ISBN

9789049999131

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.