Chicklit Bloemendal Uitgevers Oktober 2009

Cappuccino in Costa Rica

Citaat

Dus gewoon een no-nonsense chicklit geschreven in een oude, maar o zo herkenbare stijl, door velen geliefd.

Koffieliefhebster Ava Langston weet precies wat ze wil: een eigen koffietent in een winkelgalerij in Bath. En een leven zonder gecompliceerde relaties. Haar plannen worden helaas verstoord als haar vader opbelt en vraagt of ze het eerstvolgende vliegtuig naar zijn nieuwe huis in Costa Rica wil nemen om zijn kersverse echtgenote Kiki te ontmoeten.
Het vliegtuig naar Midden-Amerika pakken om daar haar nieuwe stiefmoeder te leren kennen, is wel het laatste waar Ava op zit te wachten. Totdat haar vader de mogelijkheid biedt haar eigen café aan een Costaricaanse boulevard te gaan runnen.

Het beeld van schuimende cappuccino’s in zo’n fantastisch koffieland kan ze niet weerstaan. Ze heeft er alleen niet op gerekend daar Santiago te ontmoeten, haar sexy maar koppige rivaal. Ook is daar Ryan, die denkt dat het romantisch is om om zes uur ’s ochtends door de toppen van het regenwoud te slingeren. Van beide mannen krijgt ze vlinders in haar buik, maar wie verovert haar hart?

Een zomers warm boek over liefde, koffie en een warm land, meer hoef je eigenlijk niet te verwachten. Maakt niet uit, het is gewoon nog steeds een vermakelijke roman in de stijl van de bouquet reeks. Aangezien de zomer er weer aan komt verwacht ik dan ook dat er weer veel mensen van dit ongecompliceerde verhaaltje gaan genieten.

Ava is als personage een beetje naïef en draaft vaak door in haar ideeën en overpeinzingen. Ze vraagt haar beste vriend in Engeland, die homoseksueel is, vaak om raad op het vlak van de liefde. Dat werd door mij ervaren als een beetje te voorspelbaar.

Door de setting in Costa Rica heeft het verhaal een hoog vakantiegevoel en wegdroomgehalte, een leuk boek dus om mee op vakantie te nemen. Verwacht alleen geen hoogdravende verhalen over koffie, en hoe dat het beste gezet of bereidt kan worden, koffie is alleen maar het onderwerp om een roman omheen te bedenken. Over Costa Rica wordt nog wel het één en ander verteld, bijvoorbeeld dat het één van de belangrijkste gebieden is waar de zeeschildpadden hun nesten op het strand maken, een leuk detail om te weten.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

288

ISBN

9789077462508

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.