Bundels, Columns, Strips De Harmonie Augustus 2007

Burka Babes

Citaat

Burka Babes is werkelijk een fantastisch boekje vol gortdroge humor.

De hoofdpersonen uit Burka Babes zijn twee dames in Burka. Zij doken ooit op in de strip Sigmund, die dagelijks in de Volkskrant staat. Het duurde niet lang of de dames hadden Sigmund verdrongen uit zijn strip. Deze op het eerste gezicht onheilspellende gedaanten ontpoppen zich tot ware Burka Babes.

Burka Babes is werkelijk een fantastisch boekje vol gortdroge humor. Zelden zulke rake strips gezien. Het komt weinig voor dat je niet moet lachen bij een van de strips uit het boekje. De dames zijn humorvol, droog en weten altijd raak te schieten. Na slechts enkele strips weten zij al je hart te veroveren.

De Wit weet hedendaagse thema’s te combineren met de typische gedachtegang zoals die in Nederland bestaat over de Koran en de Islam. Zo komen borstvergrotingen, een naturistencamping, de verwestering en de onderdrukking van de vrouw aan bod. Hoe zwaar het onderwerp dagelijks dan ook in de krant gebracht mag worden, de Wit weet je te laten lachen. Hoewel niet iedereen even blij zal zijn met de strips uit Burka Babes, moet je dit boekje gewoon met een flinke korrel zout nemen. Even ontspannen en hardop schateren.

Een groot nadeel aan het boekje? Dat het veel te dun is, in enkele minuten heb je het uit. Ik had nog veel langer van deze twee fantastische dames willen genieten. Vrouwen in Burka zijn ook maar gewoon vrouwen met hun eigen dagelijkse sores, die ons hard aan het lachen kunnen maken, zo blijkt uit Burka Babes.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

62

ISBN

9789061698333

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.