Jeugd The House of Books Augustus 2007

Buiten zinnen

Citaat

Wallis de Vries weet op een goede manier te beschrijven hoe Karlijn realiteit en fantasie niet meer uit elkaar kan houden

Karlijn zit in de eindexamenklas en is erg populair bij haar klasgenoten. Op een nacht heeft ze een angstaanjagend realistische droom over een man die in haar kamer is en haar aanraakt. Maar als ze wakker wordt, is ze alleen. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Elke nacht komt de nachtmerrie enger en dreigender terug. Karlijn weet niet meer wat echt gebeurt en wat fantasie is. De nachten zijn een kwelling en ze is bang, moe en wanhopig. Haar wanhoop zorgt voor conflicten met haar vrienden. Is ze gek aan het worden?

Eindelijk het derde boek van de geweldige auteur Mel Wallis de Vries. Ze wordt ook wel de Nicci French van de jeugdthrillers genoemd. Hier ben ik het niet mee eens aangezien Mel een heel eigen stijl heeft en niet te vergelijken is. Met Buiten zinnen heeft ze wederom een goede thriller neergezet.

De lezer wordt naar zowel heden als verleden meegenomen door middel van een dagboek. Eva, een jeugdvriendin van Karlijn, krijgt dit dagboek in handen. Eva leest met spanning elke bladzijde van het dagboek en begint te twijfelen. Lijdt Karlijn aan een psychose en waarom heeft Eva daar nooit wat van gemerkt? Ze kampt al snel met schuldgevoelens en wil alles tot op de bodem uitzoeken. De lezer wordt al snel meegezogen in deze spannende tocht…

Wallis de Vries weet op een goede manier te beschrijven hoe Karlijn realiteit en fantasie niet meer uit elkaar kan houden. Dit is realistisch neergezet en is het is eigenlijk van iedereen wel een angst om niet geloofd te worden door je eigen familie en vrienden.

Het enige minpunt aan het verhaal is dat het einde iets lijkt afgeraffeld. Het slot had meer uitgediept mogen worden. Verder is Buiten zinnen een goede thriller, voor zowel jong als oud!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

224

ISBN

9789044319002

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.