Literatuur & Romans The House of Books Mei 2010

Brief aan mijn ontvoerder

Citaat

Het verhaal zou heel spannend kunnen zijn, maar dat is het echter niet. Het is ontroerend, maar nergens wordt het echt spannend.

Dit is wat er is gebeurd. Ik werd ontvoerd op een vliegveld. Weggehaald van alles wat ik kende, alles waar aan was gewend. Hij bracht me naar zand en hitte, vuil en gevaar. En hij verwachtte dat ik van hem hield. Dit is mijn verhaal. Een brief vanuit nergens.

Gemma is een gelukkig zestienjarige meisje, totdat ze wordt ontvoerd door een jonge man op het vliegveld. Ze zou op vakantie gaan met haar ouders, maar alles loopt totaal anders. Gemma vertelt haar verhaal in een brief die voor haar ontvoerder is bedoeld. Het verhaal zou heel spannend kunnen zijn, maar dat is het echter niet. Het is ontroerend, maar nergens wordt het echt spannend, ook niet als Gemma probeert te vluchten: dat lukt haar toch niet midden in de outback van Australië.

Toch zitten er wel positieve kanten aan. Gemma begint op een gegeven moment van het landschap te houden, Lucy Christopher heeft dit mooi weten neer te zetten. Een verhaal wat niet spannend is noch vermakelijk…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789044326260

1 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.