Overige De Geus Oktober 2007

Breda in de jaren zeventig

Citaat

Breda in de jaren zeventig geeft een compleet beeld van het leven in een stad, met bijbehorend modebeeld en de tijdgeest.

Johan van Gurp was van 1970 tot 2007 als fotojournalist werkzaam voor BN/DE Stem. Al 70.000 foto’s van zijn hand werden door de jaren heen gepubliceerd. Sport en portretten waren aanvankelijk zijn specialiteiten, maar de rode draad in zijn oeuvre is natuurlijk Breda, de stad waar hij geboren en getogen is. In 2007 verscheen het boek Breda in de jaren zeventig dat vol staat met schitterende foto’s.

In de foto’s van van Gurp is veel te zien: humor, spanning en verwachting maar ook zeker verandering. Het gehele Breda komt in al zijn facetten aan bod. Zo is het gewone alledaagse leven vastgelegd op de gevoelige plaat, maar ook de bijzondere gebeurtenissen zijn weergegeven in foto’s. Te denken valt dan aan het optreden van LUV en de Golden Earring, bezoekjes van de Oranjes en politiek vertegenwoordigers, maar ook carnaval is niet vergeten. Ook zijn er enkele aparte gebeurtenissen weergegeven, zoals het wereldrecord dakzitten. En natuurlijk kunnen foto’s van opstootjes, ongelukjes en branden niet overgeslagen worden. Maar datzelfde geldt voor de supporters van de voetbalclub NAC.

Breda in de jaren zeventig geeft een compleet beeld van het leven in een stad, met bijbehorend modebeeld en de tijdgeest. Een mooi boek om aan te schaffen als je in Breda woont of er gaat wonen, om zo een stukje geschiedenis in beeld te zien.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

143

ISBN

9789044510690

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.