Thriller & Spanning De Geus Februari 2016

Bot

Citaat

Het verhaal komt iets traag op gang en de spanning mist op veel punten, terwijl er naar mijn idee genoeg ruimte voor was om deze erin te brengen.

Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Verder ook dan de regels van het fatsoen. Geen bedrijf dat zoiets legaal voor hem mag bouwen, maar een eenling kan het wel: Bas, een hyperintelligente nerd die geen vragen stelt en de wereld heel anders ziet dan anderen. Totdat Willem opeens dood is, en niemand het systeem kan ontsluiten. Bas wel. Bas heeft de sleutel. Hij kan beslissen wie er gebruik van kan maken. Maar wil hij dat wel?

Een wereld waarin mensen uit zijn op macht en het vergaren van informatie om mensen in hun macht te hebben en houden versus de wereld van een computernerd die alleen maar wil doen waar hij van houdt, zichzelf daar ook in wil uitdagen, en daarmee zijn geld verdienen.
Wanneer zijn laatste opdrachtgever wordt vermoord, lijkt Bas zonder het zelf te weten in een web te komen waarin hij bijna niet uit kan komen en waarbij zowel zijn eigen leven als dat van de personen om hem heen in gevaar komen.

De technische (computer)termen die veelvuldig aan bod komen, maken het lezen niet altijd even gemakkelijk, maar aan de andere kant kun je er wel overheen lezen. Ook Bas’ manier van denken is heel apart, maar geeft het personage wel extra karakter.
Het verhaal komt iets traag op gang en de spanning mist op veel punten, terwijl er naar mijn idee genoeg ruimte voor was om deze erin te brengen. Aan de andere kant is het een intrigerend verhaal en zodra het op gang is, leest het ook snel uit.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

350

ISBN

9789044515268

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.