Thriller & Spanning Uitgeverij Marmer Mei 2014

Blue Curaçao

Citaat

Verrassend is Blue Curaçao allerminst, vermakelijk is het zeker. Een hapklare thriller die aan de verwachtingen voldoet.

Als haar kersverse echtgenoot tijdens de huwelijksreis spoorloos verdwijnt, staat Hannah voor een raadsel. Hoe goed kent ze eigenlijk de mensen die ze altijd… De romantische huwelijksreis van Hannah en Koen naar Curaçao wordt ruw verstoord als Koen tijdens het snorkelen spoorloos verdwijnt. Hannah wordt gek van angst. De plaatselijke politie loopt niet zo hard als Hannah zou willen en ten einde raad gaat ze zelf op onderzoek uit. Die zoektocht brengt onaangename waarheden aan het licht. Als Hannah zelfs voor haar eigen leven moet vrezen, wordt ze geconfronteerd met de vraag of ze Koen wel zo goed kent als ze denkt…

Blue Curaçao is niet het eerste boek dat ik lees van Linda van Rijn, dus weet ik inmiddels wat ik kan verwachten. De boeken van Van Rijn zijn geen ingenieus in elkaar zittende thrillers. Het zijn vooral boeken voor enkele uurtjes leesplezier met het verstand op nul. Zo ook Blue Curaçao.

In Blue Curaçao maken we kennis met Hannah en haar echtgenoot Koen. Hannah heeft een behoorlijke smak geld op een rekening in Zwitserland staan, ruim 1,5 miljoen euro. Ze is slechts tien maanden samen met Koen en heeft hem niet van deze rekening verteld. Hij weet niet beter dan dat ook zij hard moet werken voor haar geld. Wanneer ze op huwelijksreis gaan naar Curaçao verdwijnt Koen tijdens het snorkelen. Hannah denkt aan een ongeluk, maar wat is er echt aan de hand?

Blue Curaçao is een typische Van Rijn thriller. Verstand op nul en even lekker lezen. Het verhaal brengt je helemaal in de vakantiesferen, ondanks de gebeurtenissen op het eiland. Een ieder die weleens op Curaçao geweest is zal veel plekken uit het verhaal herkennen en zich weer even wanen in de sferen van toen…

Het verhaal wordt geleidelijk opgebouwd en Van Rijn neemt hier de tijd voor. Eerst leren we Hannah en Koen kennen en na zijn verdwijning staat de zoektocht van Hannah naar haar man centraal. Verder gebeurd er eigenlijk weinig en echt spannend is het verhaal dan ook niet te noemen. Doordat het verhaal zeer weinig personages bevat, weet de doorgewinterde lezer van Van Rijn al heel snel hoe de vork in de steel zit. Wat er moet zijn gebeurd en wie de betrokkenen zijn. Verrassend is Blue Curaçao daarmee allerminst, vermakelijk is het zeker. Een hapklare thriller die aan de verwachtingen voldoet.

Dit boek telt mee voor de leesuitdaging Ik lees Nederland 2015

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

249

ISBN

9789460681998

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.