Chicklit Xander Uitgevers Juli 2017

Blonder wordt het niet

Citaat

Ergens hoort dit ook wel bij het genre: de voorspelbaarheid, de naïviteit, het over the top.

Maja heeft van alles aan haar hoofd: ze runt een ecokapsalon met veeleisende klanten en heeft een vriend die komt en gaat wanneer hij wil. Dan is er nog haar kritische tante en haar Russische assistente. En haar puberende zoon Willi die alles doet wat Maja verboden heeft. Haar remedie om het vol te houden? Wassen, knippen, föhnen!

Ik was echt toe aan een boek als Blonder wordt het niet! Hoewel ik weinig chicklit lees, wilde ik nu echt even ontspannen lezen en mijn verstand op nul kunnen zetten. Dat dit prima kan met een boek als Blonder wordt het niet!, bleek al snel.

We volgen Maja, een dame met een kapsalon, eeuwig zoekende in de liefde, een puberende zoon en een uitgedoste homo als beste vriend en collega. Dit verschillende personages maken een smaakvol geheel, juist doordat ze onderling zoveel verschillen van elkaar. Ieder personages voegt zijn humor toe aan het verhaal en dat zorgt voor de nodige grappige momenten.

Hoewel het verhaal erg onrealistisch is en Maja behoorlijk naïef, weet het verhaal mij toch te bekoren. De Russische Olga heeft hier een groot aandeel in. Wat mij wel tegenstaat is de naïviteit van Maja. Haar zoon van 16 zit in de zware drugshandel en heeft de Russische maffia achter zich aan, Maja denkt echter alleen dat hij af en toe wat blowt. Dit gaat er bij mij niet in. Dan heb je als moeder wel echt oogkleppen op.
En zodra de ‘nieuwe man’ in het leven van Maja zijn intrede doet, weet je al direct dat hij met haar zal eindigen. De weg er naartoe is echter wel vol hobbels en bevat grappige momenten. Hoewel Berg hier ook behoorlijk over the top gaat.

Ergens hoort dit ook wel bij het genre: de voorspelbaarheid, de naïviteit, het over the top. Als je je hier op instelt en van het genre houdt, kun je met een gerust hart Blonder wordt het niet! lezen. Een iets realistischer plot was wel wenselijk geweest. Hoe Maja en haar vrienden uiteindelijk dealen met de Russische maffia, mag zeer bijzonder genoemd worden…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

327

ISBN

9789401607209

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld