Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Oktober 2009

Bloedlijn

Citaat

Als de volgende delen net zo spannend zijn is dit echt een serie om te gaan verzamelen.

Inspecteur Grant Foster treft een verminkt lijk aan op een Londens kerkhof. De moordenaar heeft een even cryptische als bloederige aanwijzing duidelijk zichtbaar voor hen achtergelaten.

Nigel Barnes, gespecialiseerd in stamboomonderzoek, weet na een intrigerende zoektocht door talloze archiefstukken de aanwijzing te herleiden naar de slachtoffers van een seriemoordenaar uit 1879. Dan vindt inspecteur Foster een tweede lijk en rijst direct de vraag: gaat het hier om een copycat, of zijn heden en verleden op een ingewikkelde manier met elkaar verweven?

Hoofdinspecteur Foster wordt in dit verhaal bijgestaan door brigadier Heather Jenkins en genealoog Nigel Barnes. Foster zijn vader heeft zelfmoord gepleegd door middel van euthanasie. Dit loopt als rode draad door het verhaal heen.

Ongelofelijk spannend en heel erg goed doordacht, dat was mijn eerste gedachte toen ik dit boek uitgelezen had. Waar ik bang was dat een genealogische thriller eigenlijk saai en stoffig zou overkomen, bleek juist het tegendeel waar te zijn. Leuke en interessante personages en een heuse speurtocht naar het verleden, in combinatie met een aantal vreemde moordzaken in het heden, maken dat je dit boek maar slecht weg kunt leggen. De zoektochten in de archieven zijn niet saai maar juist goed te volgen en wel uitgewerkt. Daardoor is het verhaal makkelijk te volgen omdat je maar enkele lijnen in de gaten hoeft te houden.

Leuk aspect vind ik dat je altijd gelijk op gaat met de rechercheurs: zij lopen niet op jou vooruit en jij weet ook niet meer dan hun. Verder leest dit boek erg makkelijk en ademt het ook een prettige sfeer uit. Dit samen met het spannende verhaal, maakt het echt een pageturner.

Dit is het eerste deel van een serie. Ik houd mij dan ook aanbevolen voor de volgende boeken: dit is een auteur die ik dan ook zeker blijf volgen. Als de volgende delen net zo spannend zijn is dit echt een serie om te gaan verzamelen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

302

ISBN

9789024525614

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.