Thriller & Spanning Karakter Uitgevers Mei 2012

Bloedheet

Citaat

Al met al vond ik Bloedheet een lekker spannend boek, qua stijl vergelijkbaar met bijvoorbeeld Suzanne Vermeer.

Het is hoogzomer. De meeste inwoners van Almere zijn op vakantie of hebben ter verkoeling de omliggende strandjes opgezocht. Als opeens het kattenvrouwtje Mies van Rossum verdwijnt, worden in diverse wijken van Almere dode katten gevonden. Niet veel later wordt ook het lijk van Mies gevonden. Wie heeft haar vermoord, en waarom?

De jonge rechercheur Britt van Dijk woont nog maar net in Almere wanneer ze op deze moordzaak wordt gezet. Als er nog een dode valt en ook Britts eigen leven gevaar loopt, moet ze heel goed nadenken over wie de dader kan zijn.

Het is hoogzomer en bloedheet wanneer kattenvrouwtje en oppas Mies van Rossum dood wordt aangetroffen op een strandje in Almere. Algauw blijkt dat er een aantal mensen zijn die haar liever kwijt dan rijk waren; Thijs Vleugels, haar pas gescheiden buurman, die een bloedhekel had aan haar en al haar katten en de bijbehorende overlast, Joop, een getrouwde neuroloog, wie door Mies gechanteerd werd en Fleur, zijn jonge minnares wie hij wijsgemaakt heeft dat hun verhouding het onderwerp van de chantage was… Of was het misschien zelfs Joops vrouw Gonnie? Of haar vriendin Ans, bij wie Fleur inwoont?

De jonge rechercheur Britt van Dijk wordt samen met haar partner, de in opleiding zijnde Ronnie Zeegers, op de zaak gezet. Vanaf het begin denk je dat het al duidelijk is dat Thijs Vleugels de moordenaar is. Maar het verhaal heeft een aantal verrassende wendingen en je wordt vaak op het verkeerde been gezet…

Bloedheet is verdeeld in drie delen: Lauw, Warm en Heet; de zomer wordt hoe langer hoe drukkender en Britt en Ronnie komen steeds dichter bij het oplossen van de moordzaak. Je voelt als lezer de hitte oplopen. De hoofdstukken zijn lekker kort en de schrijfstijl van Jet van Vuuren is prettig, waardoor het boek vlot wegleest.

Het was in het begin wat verwarrend dat er zoveel perspectieven waren, die wisselen per hoofdstuk, maar je leert de hoofdpersonen langzaam steeds beter kennen en de onderlinge verhoudingen worden ook steeds duidelijker, dus op een gegeven moment heb je daar geen last meer van.

Al met al vond ik Bloedheet een lekker spannend boek, qua stijl vergelijkbaar met bijvoorbeeld Suzanne Vermeer.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789045201467

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.