Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff April 2008

Bloedbruiden

Citaat

Bloedbruiden is een echte pageturner, die moeilijk naast je neer te leggen is.

De thriller Bloedbruiden speelt zich af in Kaapstad. Hier viert de illegale handel in jonge vrouwen hoogtij. Dr. Clare Hart is forensisch psycholoog en parttime profielschetser voor de Kaapse politie. Met haar reportage over vrouwenhandel probeert zij aan het licht te brengen wat zich allemaal afspeelt in deze criminele wereld. Door het interviewen van slachtoffers die ontsnapt zijn aan de gedwongen prostitutie ontdekt zij dat er meer schuil gaat achter deze handel. Er wordt namelijk veel geld verdiend in het maken van erotische films.

Dan wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden aan Sea Point Boulevard in Kaapstad. Clare is de eerste die bij het lijk aankomt. Samen met rechercheur Riedwaan Faisal gaat ze op jacht naar de moordenaar. Wanneer er een tweede en een derde meisje verdwijnen, zit Clare tot aan haar nek in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel, in een wereld waarin vrouwen niet meer zijn dan lustobjecten.

De Zuid-Afrikaanse Margie Orford debuteert met Bloedbruiden als thrillerschrijfster. De situaties waarin Clare Hart terechtkomt worden uitvoerig beschreven. Ook in het verhaal rondom de vermiste meisjes worden geen details weggelaten. Wat zij meemaken grijpt je naar de keel. De spanning in het boek bouwt zich dan ook op naarmate Clare dichterbij de waarheid komt. Tot op het eind voelt het alsof het verhaal nog alle kanten op kan. Dit maakt Bloedbruiden een echte pageturner en ik kon het dan ook moeilijk naast me neerleggen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

318

ISBN

9789021800875

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.