Bundels, Columns, Strips HvR Mei 2011

Bloed, zweet & tranen

Citaat

Een beetje een middenmoter dus voor als je even wat tijd te vergooien hebt tijdens het wachten

Drie korte verhalen van Heleen van Royen nu voor het eerst gebundeld. In Genade komt het internationale terrorisme wel heel dicht bij. In Sabine blijkt paniek in extreme situaties een bizarre raadgever en in De gigolo onderzoekt Heleen de kwaliteit van te huur staand mannelijk schoon.

De drie verhalen verschillen enorm van elkaar, zowel van inhoud als van kwaliteit. Het eerste verhaal Genade vind ik de minste van de drie, oké, de schrijfstijl is leuk… Maar het verhaaltje zelf is oninteressant en eindigt saai. Het tweede verhaal De gigolo is leuk, doorspekt van humor, en met een beetje seks erbij (wat we zo goed van haar eerdere boeken kennen) en dat past goed in het verhaal. Het derde verhaal Sabine is ook een echt Heleen van Royen verhaal, alleen ook in dit verhaal mist het plot een beetje.

Dit is eigenlijk een soort boekje dat je ergens in een wachtkamer op een tafeltje ziet liggen, ware het niet dat het te grof geschreven is, en je er toch niet aan moet denken dat je kinderen het daar zouden lezen. Het is niet het beste maar ook niet het slechtste boekje dat ik ooit gelezen heb, een beetje een middenmoter dus voor als je even wat tijd te vergooien hebt tijdens het wachten.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

80

ISBN

9789049951726

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.