Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff April 2011

Blinde obsessie

Citaat

Het verhaal op zich is wel goed uitgedacht en onderbouwt, jammer alleen dat het zo traag en langdradig voort rolt.

Wanneer psychiater Charlie Flint een mysterieus pakketje krantenknipsels over een gruwelijke moord ontvangt, is haar interesse meteen gewekt. Het gaat over een bruidegom in Oxford, die slechts een paar uur na de huwelijksplechtigheid is vermoord. Charlie heeft geen idee van wie het pakketje afkomstig is en waarom het juist aan haar gestuurd werd, maar ze krijgt het niet meer uit haar hoofd en besluit terug te gaan naar de gesloten wereld van de universiteit van Oxford. Hoe dieper ze graaft, hoe meer ze overhoophaalt. Er is veel meer aan de hand dan het zo op het oog lijkt. Iedere stap richting de waarheid brengt haar meer in gevaar.

Charlie heeft een relatie met Maria, maar is heimelijk verliefd op Lisa. Jay en Magda hebben ook een lesbische relatie. Magda is de vrouw die haar bruidegom verloor op de dag van haar huwelijk. In Jay’s verleden is een spoor van dode mensen, al dan niet vermoord maar nooit bewezen. Aan Charlie wordt gevraagd dit uit te zoeken. Ze heeft toch tijd over: ze is op non-actief gesteld vanwege een foute beoordeling in haar vorige zaak.

Dit boek is een wat vreemder boek geworden dan wat ik doorgaans gewend ben van Val McDermid. Ze maakt nog steeds gebruik van een moordzaak uit het heden die te maken lijkt te hebben met meerdere zaken uit het verleden, dus dat is in haar opbouw van dit boek niet veranderd. De schrijfstijl is makkelijk leesbaar te noemen en ook goed te volgen. Alleen vond ik de opbouw een beetje langzaam vorm krijgen en daarna traag verlopen. Pas in de laatste 50 bladzijden van de 430 wordt het echt spannend. Voorts gaat het in dit boek over allemaal lesbische stellen, ik heb daar geen enkel probleem mee, maar dat vergt wel enige aanpassing qua lezen, een soort van niet gewend zijn misschien. De karakters zijn wel aardig en redelijk vorm gegeven, dat moet ook wel, anders zouden die terugblikken naar het verleden hun nut niet echt hebben.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

432

ISBN

9789021804590

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.