Jeugd Pimento Mei 2006

Blijf online!

Citaat

Geef maar toe… Wie is er nu niet nieuwsgierig naar e-mails en chatgesprekken van andere personen?

Kate Mackenzie werkt op de afdeling Personeelszaken van de New York Journal. Ze zit met onder andere haar beste vriendin Jennifer op kantoor en kan goed overweg met haar collega’s. Op een uitzondering daargelaten: Amy Jenkins, haar baas. Amy is zelf niet geliefd onder het personeel en daarom al snel jaloers op Kate. Wanneer Kate onder druk van Amy een populair personeelslid moet ontslaan, gaat alles mis. Ida Lopez moet worden ontslagen, maar iedereen is gek van het eten van deze kantinejuffrouw. Er komt een rechtzaak en al snel schuift Amy alle schuld af op Kate waardoor ze haar baan driegt te verliezen. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg is wordt Amy verliefd op de advocaat die de New York Journal verdedigt bij het ontslag van Lopez. Tot overmaat van ramp blijkt deze advocaat de broer te zijn van Amy’s verloofde.

Blijf online! beschrijft de belevenissen van twintiger Kate Mackenzie op een ongewone manier: via e-mails, chatgesprekken, voicemailberichten en dagboekfragmenten. Het gehele boek bestaat uit korte fragmenten waardoor het boek ontzettend snel weg leest en makkelijk te volgen blijft.

De afwisseling tussen het soort berichten is vermakelijk en origineel. Niet alleen e-mails maar ook aantekeningen op een menukaart worden op papier gezet. Nadeel hiervan is dat het veel herhaling veroorzaakt. Onder elke e-mail van baas Amy Jenkins bijvoorbeeld staat de gebruikelijke alinea dat de e-mail vertrouwelijk behandeld dient te worden. Gevolg: onder werkelijk elke e-mail van Amy de in het boek voorkomt staat deze alinea. Daardoor heb je al snel het idee dat het voornamelijk dient als bladvulling. Soms staan er verspreid over twee pagina’s slechts drie zinnen, doordat er zoveel herhaald wordt. Dat is jammer, maar dan ook meteen het enige minpunt aan het boek.

Blijf Online! is een echte chicklit. Veel van hetzelfde en weinig nieuws, waardoor het boek aardig voorspelbaar wordt. Bij voorbaat weet je al hoe het zal aflopen en met welke man Kate zal eindigen. Desalniettemin erg leuk om te lezen en je te verdiepen in het leven van Kate.

En geef maar toe… Wie is er nu niet nieuwsgierig naar e-mails en chatgesprekken van andere personen?

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

399

ISBN

9789049921019

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld