Chicklit The House of Books Mei 2008

Blijf bij me

Citaat

Wat een fantastisch meeslepend boek van Kelly!

Izzie Silver heeft het kleine Ierse kuststadje Tamarin verlaten voor een nieuwe start bij een hip modellenbureau in New York. Het leven is goed tot ze haar eigen regels schendt en valt voor een getrouwde man. In Ierland ontdekt Izzie’s tante Anneliese dat haar man Edward een affaire heeft met haar beste vriendin. Diep geschokt en woedend moet Anneliese toezien hoe haar wereld instort.

Lily, de wijze, kalme grootmoeder van Izzie, raakt na een beroerte in coma. Aan haar ziekbed ontdekt Izzie het geheime liefdesverleden van haar oma, dat zich afspeelde tijdens de oorlogsjaren in Londen. Izzie en Anneliese zouden nog zoveel willen zeggen tegen Lily, maar vinden troost in haar aangrijpende dagboek, terwijl Lily het leven langzaam loslaat.

Izzie, Annelies en Lily zijn allemaal familie van elkaar en hebben geregeld onderonsjes met elkaar. Toch weten ze niet veel van de ander. De ene ontdekking doet meer schrikken dan de andere. Gelukkig hebben ze elkaar om te steunen. Daarin is Lily altijd de rots in de branding geweest, maar wanneer zij ziek wordt staan de dames er alleen voor.

Wat een fantastisch meeslepend boek van Kelly! Persoonlijk vind ik dit haar beste boek tot nu toe. Echt alles komt er in voor; vriendschap, liefde, verdriet… Dit alles speelt zich af in een idyllisch Iers dorpje aan de kust. De hoofdpersonen komen lekker ruim aan bod met genoeg diepgang, zodat de vrouwenlevens heel mooi overkomen. De vrouwen vechten tegen verschillende problemen in hun leven. Denk hierbij aan, de schrikbarend dunner wordende modellen in de moordende mode-industrie, terwijl Izzie juist blij is met haar volle figuur. Maar ook Anneliese die worstelt met haar depressie. En dan Lily die door haar naderende dood nadenkt over haar leven als verpleegkundige in de tweede wereldoorlog. Wat wordt deze tijd goed beschreven, echt heel realistisch, en natuurlijk ook romantisch.

Wederom een pracht exemplaar van Kelly dat in geen enkele vrouwenboekenkast mag ontbreken!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesKlassieker
Verschenen
Pagina

383

ISBN

9789044321203

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld