Thriller & Spanning Ambo | Anthos Mei 2011

Blauwe maandag

Citaat

Een typische Nicci French titel, gewoon goed!

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patienten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.

Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Dan vertelt een van haar patiënten dat hij ervan droomt een kind te hebben met rood haar en sproeten. Kort daarna verdwijnt een jongetje dat aan die omschrijving voldoet en wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Friedas kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeentwintig jaar daarvoor? En zal de dader worden ontmaskerd?

Frieda is een dame leeft voor haar werk. Gaandeweg het boek kom je erachter dat Frieda een vrouw is met veel geheimen en soms lijkt ze zelfs eenzaam. Ze is dan ook erg betrokken bij haar patiënten. Als er een man aanklopt met rare klachten doet Frieda er alles aan om deze patiënt te helpen. Hoe langer de man in therapie is, hoe meer Frieda op duistere geheimen stuit.

Zoals we gewend zijn ontbreekt de spanning niet bij French, tevens worden we even meegnomen naar het heden en het verleden wat voor een grappige twist zorgt. En natuurlijk speelt het zich af in londen waar in de winter een sprookjesachtige sfeer hangt. Toch blijven er nog veel vragen openstaan over Frieda. Waarom heeft zij geen contact meer met haar ouders? Waarom heeft ze slaapproblemen?

Kortom, er blijft nog genoeg te ontdekken over deze dame. Maar daar gaan we vast achter komen gezien de acht vervolgdelen!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

369

ISBN

9789041414649

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.