Literatuur & Romans The House of Books Oktober 2010

Blauwe hemel in de herfst

Citaat

Een inspirerend boek.

1 september 2001. Elizabeth Turner is aan het werk als de berichten over de aanslagen op de Twin Towers binnenkomen. Ze moet machteloos toekijken hoe dit drama zich voltrekt, wetend dat haar man Simon zich boven in een van de torens bevindt. Elizabeth is zeven maanden zwanger van hun eerste kind. Terwijl de omvang van de aanslagen langzaam duidelijk wordt en Elizabeth wanhopig wacht op bericht van haar man, valt ze in een diep en donker gat van radeloosheid en verdriet.

Heel de wereld heeft de gebeurtenissen van 11 september op tv gevolgd. Iedereen was geschokt om te zien dat een terreuraanslag van deze grootte mogelijk was midden in Manhattan. Later kwam het besef dat duizenden mensen die dag de dood hadden gevonden. De nabestaanden bleven achter. Turner beschrijft haar leven tijdens en na de aanslag. Dit boek laat zien hoe zij haar leven langzaam oppakt terwijl zij zwanger is van haar zoon, Ze laat zien welke emotionele en juridische obstakels zij moest overwinnen bij het verlies van haar man in Amerika. Het verhaal is eerlijk en realistisch beschreven.

Ondanks alles laat Elizabeth Turner zien dat er licht aan het einde van de donkere tunnel is en dat ze nu na negen jaar weer de hoop heeft op een mooi leven met haar zoon William.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.