Thriller & Spanning Ambo | Anthos Februari 2008

Blauw water

Citaat

Simone heeft weer een ware pageturner afgeleverd!

Als Lisa in haar achtertuin de was ophangt staat er plotseling een ontsnapte tbs’er voor haar neus. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar zesjarige dochter Anouk niet in gevaar wil brengen. Er volgt een angstaanjagende en zenuwslopende week waar moeder en dochter in hun huis gegijzeld worden. Lisa zal moeten proberen het vertrouwen van de man te winnen. Tijdens de gesprekken die ze met hem voert vertelt zij hem steeds meer over haar eigen verleden.

Senta is journaliste en is met haar auto verdwaald in de mist. Als ze besluit te bellen bij een dijkhuisje, wordt er niet opengedaan. Ze loopt om het huis heen en ziet tot haar schrik dat daarbinnen een vrouw met een mes wordt bedreigd. Ze vlucht, maar terwijl ze op zoek gaat naar hulp overkomt haar iets vreselijks…

Simone van der Vlugt gebruikt een hot item waar momenteel veel over wordt gesproken in de Nederlandse regering, namelijk tbs’ers die vluchten tijdens een verlof. De angst waar Lisa mee te maken krijgt is aangrijpend, aangezien dit iedereen kan overkomen. Wat het nog een tikje erger maakt is dat ze een gevangene is in haar eigen huis. Haar moederinstinct staat bol van de adrenaline om haar dochtertje van zes veilig de week door te laten komen.

Senta is ondertussen iets verschrikkelijks overkomen en kan Lisa geen hulp bieden in haar situatie. Dat geeft het verhaal een extra spannende wending. Je leeft zowel mee met Lisa als Senta.

Soms is de spanning bij Lisa even wat rustiger maar duikt de spanning bij Senta weer de kop op, dit zorgt dat je het boek in een ruk uit wil lezen. Mede doordat de karakters erg interessant zijn en naarmate het boek vordert kom je achter het verleden van deze twee dames, wat niet zo onschuldig blijkt te zijn.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Verschenen
Pagina

219

ISBN

9789041410900

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.