Thriller & Spanning De Geus Maart 2015

Bittere zonde

Citaat

Vanaf de proloog word je het verhaal ingetrokken, verschillende lijnen worden uitgegooid, zelfs naar het verre Argentinië. Het boek leest vlot en blijft tot het einde spannend.

In een huisje bij Stockholm wordt het gruwelijk mishandelde lichaam van Erik Berggren gevonden. Het spoor leidt inspecteur Magnus Kalo naar een verkrachting in het Argentinië van de jaren zeventig. Is wraak het motief voor de moord? Naarmate Magnus dichter bij de waarheid komt, neemt ook het gevaar voor zijn gezin toe …

In Bittere zonde (eerder uitgegeven onder de titel Derdegraads) moet Magnus Kalo de moord op Erik Berggren en poging tot moord op diens moeder oplossen. Zijn onderzoek brengt zijn eigen gezin in gevaar, zodat zowel zijn kinderen als zijn vrouw in het ziekenhuis belanden.

De proloog verstrekt bijna alle ingrediënten om het verhaal te begrijpen: de gedetailleerde moord op Erik, waarbij een korte inkijk wordt gegeven in zijn verknipte jeugd, waardoor duidelijk is dat hier de basis ligt voor het verhaal.

De personages worden eigenschappen toegeschreven, die niet in het verhaal zijn terug te vinden, net als dat de relatie tot de personen onderling niet overeen komen. Zo wordt Magnus beschreven als iemand die er de kantjes van afloopt op het werk en het niet goed kan vinden met zijn directe partner, maar tijdens het verhaal blijkt het tegenovergestelde. Emoties en gedachten die worden vermeld, lijken soms uit de lucht te vallen en een paar vergelijkingen schijnen niet op hun plaats. Zo wordt er over de vrouw van Magnus gezegd: “Haar ogen knipperden en de slaap kwam als een trein die volgens het spoorboekje rijdt.” Zij ligt op dat moment echter in het ziekenhuis na te zijn aangevallen door de moordenaar en is op van de gebeurtenis en alle emoties. Een op tijd rijdende trein is dan niet de eerste vergelijking waar je aan denkt. Ook de onderzoeks- en verhoormethoden lijken soms te makkelijk afgedaan.

Vanaf de proloog word je het verhaal ingetrokken, verschillende lijnen worden uitgegooid, zelfs naar het verre Argentinië. Het boek leest vlot en blijft tot het einde spannend. Deze kleine “ergernissen” zijn dan ook jammer en daarom van mij een krappe drie sterren.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

318

ISBN

9789044534931

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.