Jeugd Moon Mei 2010

Bezwering

Citaat

Armstrong weet een geloofwaardig en goed verhaal te brengen aan de lezers.

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met de behandeling.

In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House allerminst een doorsnee instituut…

Dit boek van Kelley Armstrong leest gemakkelijk weg. Soms iets te gemakkelijk waardoor bij mij de vraag rijst of dit niet een boek is voor tieners. Dit is namelijk niet terug te vinden op de kaft. Neemt niet weg dat dit wel een superspannend verhaal is geworden.

Chloe is als hoofdpersoon iets te naïef, niet verwonderlijk, ze is ook nog maar vijftien jaar. De andere karakters in dit boek laten haar dan ook vaak niet uitspreken, dat leest af en toe wel een beetje storend. Langzaamaan kom je meer te weten over de ‘krachten’ van de andere bijzondere kinderen in het tehuis, ik verklap niet wat deze krachten zijn, maar Armstrong weet het wel heel geloofwaardig te brengen.

Je voelt continue een scherpe, mysterieuze ondertoon en je hebt vanaf het begin het idee dat er iets niet in de haak is met Lyle House en het personeel dat daar rondloopt.

Het einde van dit verhaal is geen einde maar een stop van het verhaal op pagina 320, je zult dus het volgende deel moeten lezen/kopen om weer verder te kunnen. Bezwering is dan ook het eerste deel in de Darkest Powers-trilogie. Ik denk dat het samen met de nog komende delen een spannend geheel gaat vormen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789049501037

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.