Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Oktober 2009

Bevroren ogenblik

Citaat

Een verhaal met een niet onverwacht plot maar toch spannend beschreven en dat is knap.

p een koude winterochtend worden de bewoners van een dorp vlak bij Goteborg opgeschrikt door de vondst van een zwaar toegetakeld lichaam. Het team van inspecteur Christian Tell start onmiddellijk een onderzoek naar de gruwelijke moord, maar staat al snel voor een raadsel. Tell wordt verliefd op een getuige, zeer onprofessioneel want zijn objectiviteit komt erdoor in gevaar en dat terwijl zij misschien iets te maken heeft met de moord. Haar betrokkenheid bij het politie onderzoek zal verstrekkende gevolgen hebben, voor de vrouw zelf, maar ook voor Christian Tell.

Tell is een jonge kerel die net weer vrijgezel is. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt. Tell denkt af en toe nog terug aan deze relatie. Als hij Seja ontmoet, een getuige in een politie onderzoek, slaat zijn hart al snel op hol. Tell worstelt met deze gevoelens maar moet zijn gedachten bij het onderzoek houden. Een man is op gruwelijke wijze vermoord. Al snel leiden de stukjes van de puzzel naar de vrienden van deze man. Als er weer een man op dezelfde wijze wordt vermoord is er geen houden meer aan. Tell moet alles op alles zetten om deze meedogenloze moordenaar te vinden.

De schrijfstijl van Ceder doet erg denken aan dat van Läckberg. Wederom een Scandinavische thriller maar ook net als Läckberg veel verschillende personen in het verhaal, dit kan soms voor enige verwarring zorgen. Af en toe wordt je meegenomen in het verleden, van een onstabiel gezin. Deze stukjes zorgen voor aardig wat spanning.

Een verhaal met een niet onverwacht plot maar toch spannend beschreven en dat is knap. Zet deze dame maar in je rijtje van goede Scandinavische auteurs, Ceder doet zeker niet onder voor Läckberg, wat een zeer goede prestatie is.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

448

ISBN

9789021802800

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.