Jeugd Pimento September 2008

Betoverend

Citaat

Een super grappig verhaal.

Voor hem staat….een wezen, een figuur. Haar zwarte haren zijn dik als touwen. Zo stug en dik als de touwen waar ze met gym in moeten klimmen. Vliegjes zwermen om haar hoofd. Torren kruipen door haar haren en zwarte spinnetjes maken er een web. Tom staart met opengesperde ogen. Hij wil iets zeggen, maar het lukt hem niet. Ziet hij het goed? Hij weet niet of hij zijn ogen moet geloven. Dit kan niet waar zijn…

Als Tom zijn nieuwe buurvrouw gaat verwelkomen, komt hij met een bloedneus thuis. De buurvrouw heeft hem geslagen. Vreemd, want ze deed alsof ze woedend was, maar ze keek alsof ze vriendelijk was… Meester Martijn weet het antwoord: Toms buurvrouw is niet zomaar een vrouw, ze is een heks!

Een paar dagen later komt er nog een verhuiswagen de straat in gereden. De man die uit de verhuiswagen stapt ziet er heel onheilspellend uit. Hij is mager, graatmager en heeft een zwart vilten hoed op zijn hoofd. Een tovenaar, weet meester Martijn. Kunnen Tom, zijn plagerige zus Sofie en haar vervelende vriendin Zoe zich verweren tegen de toverkrachten van hun nieuwe buurtbewoners?

Tom woont alleen met zijn moeder en zijn zusje Sofie in een leuke buurt, totdat er twee aparte en onvriendelijke mensen bij komen wonen. De meester weet er wel raad mee, maar de moeder van Tom is verliefd op de meester, wat voor grappige situaties zorgt. Tom en Sofie vinden het ook reuze grappig en proberen ze later aan elkaar te koppelen, maar eerst moeten ze een oplossing zien te vinden om die heks en de tovenaar uit de straat te krijgen. Met z’n allen verzinnen ze een spannend plan, maar of het ook gaat lukken?

Een super grappig verhaal. Waar iedereen bang is voor de heks is de meester laaiend enthousiast voor die rare vrouw, dit levert hilarische momenten op in de klas. De heks doet alles andersom dan wij gewend zijn; is de heks blij dat gaat ze je slaan. Dit is erg leuk beschreven in het verhaal. De tekeningen zijn super leuk, je ziet het gewoon voor je. Ik heb een vrouw in de straat wonen die net zulk haar heeft als de heks, het zal toch niet…?

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

135

ISBN

9789049923181

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld