Literatuur & Romans De Geus September 2013

Beschuldigd

Citaat

Je wordt helemaal meegenomen in de gevoelens en persoonlijke belevenissen van ieder personage. Subtiel maar krachtig beschreven.

Wanneer blijkt dat Karsten zijn vrouw Marianne bedriegt, gaat Marianne zich nog meer afvragen: kan Karsten iets met hun twee dochters hebben uitgespookt? In haar zoektocht naar de waarheid krijgt Marianne steun van een gedreven officier van justitie, die zo zijn eigen redenen heeft om rechtvaardigheid na te streven. Hij krijgt Karsten veroordeeld en het gezin is voorgoed verscheurd. Karsten rest nog maar één doel: zijn kinderen weer voor zich terugwinnen.

Boeken die over het onderwerp seksueel misbruik gaan, zijn vaak rauw geschreven. Dit boek niet. In het begin lees jehet verhaal over Marianne, Karsten en hun twee dochters. Ze leiden een leuk en gezellig leven met elkaar. Ieder gezinslid heeft zijn eigen rol.
Tijdens het lezen over hun leven, voel je dat er iets niet klopt, maar lastig is te achterhalen wat er precies aan de hand is.

Het verhaal wordt elke keer vanuit een ander personage vertelt. Karsten wordt verdacht door zijn vrouw dat hij zijn kinderen seksueel misbruikt. Zoals ik al benoemde, sluimert dit gegeven, het verhaal binnen.
De twijfel zit aan alle kanten: zou Karsten dit doen bij zijn dochters? Er zijn wel aanwijzingen, maar zijn die op waarheid gebaseerd? Zou Marianne dit doorzetten? Dit zijn vragen die je je elke keer afvraagt als lezen. Je ziet Karsten afglijden.
Ondanks dat hij verdacht wordt en uiteindelijk samen met zijn nieuwe vriendin gaat samenwonen, blijf je sympathie houden voor Karsten. Zijn dochters reageren beide op een andere manier op de verdachtmakingen naar hun vader.
Als zijn dochters volwassen zijn, verandert het leven van Karsten….maar of het een happy end heeft en Karsten weer gelukkig kan zijn, is maar de vraag…

Ik kon me verplaatsen in de gevoelens van de verschillende personages. De onzekerheid van Marianne en haar vermoedens van het seksueel misbruik door haar man. De kracht die ze heeft om haar leven met haar dochters voort te zetten. De vraag of ze het goed ziet of toch niet.
De dochter die zeer gevoelig is en op haar eigen manier reageert en geheel achter haar moeder staat en de andere zus die altijd al getwijfeld heeft over de schuld van haar vader. Twee zussen die ondanks hun verschillen een sterke band hebben. Blijft deze band?

Je wordt helemaal meegenomen in de gevoelens en persoonlijke belevenissen van ieder personage. Het is een prettige schrijfstijl en ik vind dat het verhaal heel subtiel maar krachtig is beschreven. Dit is passend bij de kaft die dit goed weergeeft.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

347

ISBN

9789044517354

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld