Thriller & Spanning Mynx Maart 2010

Beet

Citaat

Beetje jammer want het is een voorspelbaar boek.

Jake Moore, een voormalig Brits rechercheur, houdt in Mombasa het hoofd boven water met het organiseren van visdagtochten voor toeristen. De Keniaanse detective Daniel Jouma, ogenschijnlijk de enige politieagent die rechtdoorzee is in een stad waar corruptie hoogtij viert, vraagt hem om hulp bij een gruwelijke moordzaak die slechts het topje van de ijsberg blijkt te zijn. Ze raken verwikkeld in een dodelijk complot van lokale gangsters, moordlustige expats en een mysterieuze en psychopathische maffiabaas die een verdorven internationale organisatie in onschuldige mensensmokkel leidt.

Nick Brownlee beschrijft Mombasa als een stad vol corruptie en criminelen, waar Jake Moore als keurige Brit wat uit de toon valt. Na verschillende moorden sleept Harry, z’n eeuwig dronken zakenpartner, Jake mee in de wereld van gewelddadige gangsters. Jouma, de enige niet-corrupte agent van Mombasa, vraagt Jake’s hulp bij het oplossen van een moord. Samen maken ze een hoop mee en komen ze achter een grote operatie van mensensmokkelaars.

Het plot is ongeloofwaardig, of in ieder geval de weg naar het plot. Ik kreeg het gevoel dat Brownlee later een personage heeft toegevoegd om het plot sluitend te krijgen. Beetje jammer want het werd zo wel voorspelbaar.

Beet is het debuut van Brownlee maar dat is niet te merken aan z’n manier van schrijven. Zijn schrijfstijl leest prettig en vlot. De personages hadden iets meer diepgang mogen krijgen maar het is niet storend. Jammer dat de tekst achterop al iets vertelt wat onverwachts aan het licht moest komen in het boek.

Al met al vond ik het een leuk boek wat lekker wegleest. Nog geen topper maar dat komt misschien nog. Het tweede boek van Brownlee, ook met Moore & Jouma, komt deze zomer uit.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

319

ISBN

9789089680457

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.