Chicklit Xander Uitgevers Februari 2014

Barista! Zoete inval

Iris lijkt het goed voor elkaar te hebben: leuke vriend, mooi huis, afgestudeerd en op zoek naar een baan als psycholoog. Tot die tijd werkt ze bij Barista!. Onverwacht wordt ze overweldigd door intense gevoelens voor haar baas Luigi, en ontdekt ze dat ze helemaal geen psycholoog wil worden, maar liever de hele dag muffins en taarten bakt. Lukt het Iris het roer om te gooien, of blijft ze braaf aan de verwachtingen voldoen?

Zoete inval is het tweede deel in de Barista! reeks, maar ook prima afzonderlijk te lezen. Ik heb het eerste deel niet gelezen. Al moet ik bekennen dat ik daar nu wel heel nieuwsgierig naar ben!

In Zoete inval volgen we Iris, een jonge meid met de welbekende keuzestress van vandaag de dag. Ze woont samen met haar vriend maar hun relatie is niet meer wat het geweest is. Tot overmaat van ramp krijgt ze gevoelens voor haar leidinggevende. Ze heeft een goede maar zware studie achter de rug en werkt nu tijdelijk in een koffiebar. Haar grote hobby is het bakken van taarten. Als haar leidinggevende voorstelt om het naastgelegen pand te huren zodat zij haar eigen taartenwinkel kan beginnen, slaan de twijfels toe. Kiest Iris voor zichzelf en volgt zij haar hart of probeert zij koste wat het kost aan de verwachtingen van haar omgeving te voldoen?

Ondanks dat je bij aanvang al exact weet hoe het verhaal zal eindigen, is het niet minder amusant. Iris en haar vriendinnen en collega’s weten van begin tot eind te boeien. Nu zal iedere eind twintiger of begin dertiger zich aardig kunnen herkennen in het verhaal. Iedereen heeft wel een Iris in zijn of haar omgeving meegemaakt. En iedereen weet hoe lastig het is om je eigen weg te volgen en je daarin niet te laten leiden door de  verwachtingen van een ander. Daarbij heeft Witt voor sympathieke personages gekozen die de lezer in het hart sluit. Iris komt vrijwel overal mee weg.

Zoete Inval is een vrij simpel verhaal, voorspelbaar, maar prima vermaak voor een zomerse middag in de achtertuin, op het terras of in het park. Even een paar uurtjes ontspannen en genieten. En laat het nou net deze week de hele week mooi lenteweer worden!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

199

ISBN

9789401601856

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.