Literatuur & Romans Karakter Uitgevers Maart 2016

Baden in blauw

Citaat

Er wordt veel aandacht besteed aan de kunstwereld waardoor naar mijn gevoel het verhaal blijft hangen.

Kat keert terug van Amerika naar Londen om daar een leven op te bouwen met haar man en zoontje. Haar moeder is overleden en ze probeert dit verlies te verwerken. Haar man is voor zijn werk in het buitenland en hun zoontje logeert een tijd bij de schoonouders van Kat.

Een vriendin uit het verleden neemt haar mee naar een tentoonstelling van kunstwerken.
Ze ontdekt dat de schilder, Daniel Blake waar ze 20 jaar geleden een affaire mee had, haar altijd is blijven schilderen met als gevolg dat haar gezicht op de kunstwerken te zien is. Vanaf dat moment lijkt Kat het leven te herleven wat ze ten tijde had in de affaire met Daniel.

Het verhaal had direct mijn aandacht en dit kwam vooral door de samenvatting op de kaft en het krachtige begin.
Maar al snel vond ik dat het verhaal inzakte. Er wordt veel aandacht besteed aan de kunstwereld waardoor naar mijn gevoel het verhaal blijft hangen. In het begin zijn de hoofdstukken verdeeld en vertellen ze het heden waarin Kat leeft en het verleden. Ik had moeite om te weten of een hoofdstuk over het heden of verleden ging. De overgangen waren te klein hierin.
Pas over de helft van het verhaal kwam er diepgang in, en begon het voor mij te leven.
Vanaf dat moment werd ik meegenomen in de wereld waarin Kat leeft. In haar behoeften, hunkering, onzekerheid, het leven dat ze had met Daniel en wat ze heeft met haar man en zoon.

Normaal gesproken stop ik na 100 bladzijden als ik mijn aandacht niet bij een boek kan houden. Ik heb toch doorgezet en daar ben ik blij om. Wat mij betreft was de aanloop hier naartoe te lang.

De personages zijn goed uitgediept, mooi om de verschillende karaktertrekken en levensstijlen te zien.
In het begin vond ik de schrijfstijl niet prettig, omdat er teveel details worden beschreven, toen er meer vaart in het verhaal kwam, klopte de schrijfstijl beter. De kaft vind ik mooi en past goed bij het verhaal en de kern ervan. Zoals gezegd, het eind van het verhaal maakt het goed.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Pagina

267

ISBN

9789045210155

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.