Jeugd Karakter Uitgevers September 2010

Arie en de langnekken

Citaat

Een leuk en vooral origineel boek.

Arie is een klein, bijzonder spinnetje. Hij woont tussen de vele blaadjes aan de takken van tante Acacia. In tegenstelling tot andere spinnetjes kan Arie geen web weven. Op een dag merkt Arie dat de takken van tante Acacia steeds kaler worden. Verdrietig vertelt zij hem dat de Langnekken ’s nachts langskomen en haar takken kaal eten. Samen met zijn nieuwe vriendinnetje, het dappere en enigszins eigenwijze miertje Fenna, bedenkt Arie een plan om de langnekken te verdrijven.

De inspiratie voor dit leuke kinderboek kreeg Antoinette Hertsenberg door de ontdekking van spinnendeskundigen toen ze achter het bestaan kwamen van het vegetarische springspinnetje Bagheera Kiplingi in Zuid Amerika. Ook beschrijft Antoinette de bijzondere relatie tussen de Acaciaboom en het leefgebied van het vegetarische spinnetje. Ook leven er mieren op dezelfde Acacia.

Op een kinderlijke, maar vrolijke manier krijgen kinderen te horen hoe verschillende dieren- en plantensoorten met elkaar samenleven en elkaar nodig hebben.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

48

ISBN

9789061125778

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.