Literatuur & Romans De Geus Augustus 2014

Anna

Citaat

Op de momenten dat de gebeurtenissen worden beschreven die zich tussen Anna en Willem voordoen vind ik het boek leuk om te lezen. Maar daar tussenin ben ik van mening dat het verhaal inzakt.

Anna is een stil meisje. Liever dan zelf in het middelpunt te staan, observeert ze de mensen en dingen om haar heen. In de vijfde klas komt Willem op haar pad, een schelm met een klein hartje. Hij verleidt Anna om de echte wereld in te stappen en leert haar de liefde te ontdekken. De twee zijn een jaar lang gelukkig, tot de duivel in Willem zijn geliefde Anna onherstelbaar kwetst.

Op het moment dat ik de achterkant van dit boek las, had ik veel zin om dit boek te lezen. Helaas viel het verhaal mij tegen.
Het kostte mij veel moeite om in het verhaal te komen en mijn gedachten erbij te houden. Dit komt doordat de schrijver bijzaken uitgebreider beschrijft, dan de relatie tussen Anna en Willem Havelaar, de twee hoofdpersonen. Ik vind het interessant om te weten wat hun beweegredenen zijn voor hun gedrag. Hoe komt het bijvoorbeeld dat Willem zoveel verhalen verzint en zich egoïstisch opstelt?
Na 70 bladzijden komt er diepgang in het verhaal doordat Anna op dat moment een situatie meemaakt waarin Willem Havelaar, haar grote liefde, haar voor schut zet voor de hele klas. Dit heeft veel invloed op het leven en de gemoedstoestand van Anna.

’Het voelde alsof je me de genadeklap toediende’.

Op de momenten dat de gebeurtenissen worden beschreven die zich tussen Anna en Willem voordoen vind ik het boek leuk om te lezen. Maar daar tussenin ben ik van mening dat het verhaal inzakt.

Ik heb het boek uitgelezen omdat ik hoopte dat ik antwoord zou krijgen op bepaalde vragen. Aan het einde vind ik het boek weer boeiend en en kreeg ik antwoord op een aantal vragen die ik had. Wat mij betreft had het hele verhaal op die manier beschreven kunnen worden.

De personages spreken me aan. Ik kan me inleven in Anna en Willem, en in de situaties die ze meemaken. Dit zijn momenten die gebeuren tijdens het ‘schoolleven’ en waardoor het dicht bij de werkelijkheid ligt.Je hoopt dat Anna meer voor zichzelf opkomt en kan leren om meer zichzelf te zijn. Als je het boek uitleest, kom je erachter of haar dit lukt.
Op de voorkant van het boek zie je een meisje met een lange vlecht en dit is passend bij het verhaal.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

254

ISBN

9789044532142

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld