Waargebeurd Hollands Diep Oktober 2016

Als adem lucht wordt

Citaat

Een meeslepend, mooi verhaal, verdrietig maar ook relativerend. Voor iedereen een must!

Op zesendertigjarige leeftijd wordt de briljante en ambitieuze neurochirurg Paul Kalanithi gediagnosticeerd met stadium IV longkanker. Van de ene op de andere dag verandert hij van een arts die levens redt in een patiënt die moet vechten voor zijn eigen leven. De laatste 22 maanden van zijn leven besluit hij zijn grote ambitie waar te maken: een meesterlijk boek schrijven over zijn bijzondere levensloop. Wat maakt het leven nog de moeite waard als je de dood in de ogen kijkt? Wat doe je als al je dromen over een toekomst plaats moeten maken voor een miserabel noodlot? Wat betekent het om een kind te krijgen en nieuw leven op aarde te zetten terwijl je eigen leven langzaam wegebt? Paul Kalanithi stierf in maart 2015, terwijl hij de laatste hand legde aan zijn memoires.

Moelijk om mijn oordeel te vertellen over dit boek met deze teksten op de achterflap.
Het is een verdrietig en meeslepend boek over een jonge man die eigenlijk nog aan het begin van zijn leven staat. Een gezin wil stichten en werken aan zijn carriere. Hij is nog volop in zijn ontwikkeling als neuro chrirurg als hij te horen krijgt dat er een ongeneeslijke ziekte in een klap al zijn dromen in duigen laat vallen.

Ontzettend knap om door te werken, dat is wat Paul doet en ook nog memoires te schrijven. Schrijven kan hij wel met zijn literatuurwetenschap studie op zak. Af en toe komen er medische termen voorbij, (voor mij niet vreemd als verpleegkundige) maar voor een leek kan dit onduidelijk zijn. Zijn vrouw schrijft aan het einde een prachtig epiloog. Knap en ontroerend.
Een meeslepend, mooi verhaal, verdrietig maar ook relativerend. Voor iedereen een must!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

254

ISBN

9789048834587

1 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.