Literatuur & Romans Artemis & Co Februari 2012

Alles wordt fantastisch!

Citaat

Alles wordt fantastisch! heeft mij in positieve zin verbaasd en weten te verrassen.

De New Yorkse Rachel Shukert krijgt als jonge twintiger een onbenullig maar felbegeerd rolletje in een toneelstuk. Onverwacht bereikt ze daarmee precies waarnaar ze altijd heeft verlangd: een tournee door Europa. Rachel reist van Wenen via Zurich naar Amsterdam, waar ze logeert bij twee vrienden, Mattijs en Jeroen. Maar wat begint als een ‘zoektocht naar zichzelf’, wordt een aaneenschakeling van hilarische gebeurtenissen: van gecompliceerde relaties en dronkemansmisverstanden tot verbijstering over de immer aanwezige muziek van Phil Collins in Amsterdamse kroegen.

Alles wordt fantastisch! heeft mij in positieve zin verbaasd en weten te verrassen. Het verhaal heeft een weinig serieuze ondertoon en is vooral een aaneenschakeling van hilarische gebeurtenissen. Ik heb echt moeten lachen om alle absurde situaties waarin Rachel terecht komt en ook hoe ze zich hier nu weer uit weet te redden. Extra leuk is uiteraard dat het verhaal zich voor een groot deel afspeelt in Nederland, met name Amsterdam. Dat maakt het heel herkenbaar. Zaken die voor ons volstrekt normaal zijn, zijn dat lang niet altijd voor een buitenlander. Ook weet Rachel wij dingen te vertellen waar ik me niet eens bewust van was. Dat de muziek van Phil Collins bijvoorbeeld altijd wel een keer voorbij komt in de kroeg… Ga er maar eens op letten!

Het leven van Rachel daarentegen wordt wel erg vluchtig neergezet. Drank, drugs en seks volgen elkaar in rap tempo op. Maar juist dat zal de huidige jongerencultuur aanspreken. Al komt het verhaal soms wel erg grof uit de hoek, ik heb er vooral hard om moeten lachen. Zolang je het met een flinke korrelt zout neemt, denk ik dat dit voor heel veel lezers geldt. Hilarisch en absurd!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

288

ISBN

9789047201809

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.