Literatuur & Romans A.W. Bruna Februari 2015

Alles wat je ziet

Citaat

Het boek vertelt het over de liefde. Hoe twee onbekenden in een paar dagen tijd hopeloos verliefd op elkaar worden.

‘Met Scarlett Johansson aan je arm…was je niet meer dezelfde man. Je was van haar. Je was haar man. En vrouwen en mannen bekeken je, soms vriendelijk, vaak afkeurend, en ze vroegen zich af, waarom jij, wat is er zo anders aan jou; wat heb jij wel, dat zij niet hebben.’ – Arthur Dreyfuss.

Op 15 september 2010 zit Arthur Dreyfuss naar een aflevering van The Sopranos te kijken wanneer zijn deurbel gaat. Op de stoep staat Scarlett Johansson.

Arthur is met stomheid geslagen, ziet hij het nou goed? Zijn droomvrouw, bij hem op de stoep? Arthur is automonteur en leidt een rustig leven in klein stadje in Frankrijk. De kans dat een grote bekendheid bij hem aanbelt is dan ook erg klein. Maar toch staat Scarlett Johansson nu in zijn huiskamer. Ze heeft even genoeg van de filmwereld en wilt graag even wat rust. Weg van alles. Even geen handtekeningen en foto’s uitdelen.

Samen kijken ze naar films en eten macaroni met kaas. Arthur kan nog steeds niet geloven dat hij daar samen zit met zijn droomvrouw. Al snel neemt het verhaal een andere wending die ik niet zal onthullen.

Alles wat je ziet is een mooie roman. Het boek vertelt over de liefde. Hoe twee onbekenden in een paar dagen tijd hopeloos verliefd op elkaar worden. En de avonturen die ze samen beleven.

Dat dit boek is uitgegeven is bijzonder. In 2013 spande Scarlett Johansson namelijk een rechtszaak aan tegen de uitgever en de schrijver. Ze vond het niks dat haar naam in een roman gebruikt werd. Ze eiste 50.000 euro vanwege het beschadigen van haar goede naam en imago en eiste dat het boek niet vertaald en verfilmd mocht worden. De rechter deed uitspraak, Grégoire Delacourt moest 2000 euro betalen. De eis dat het boek niet vertaald en verfilmd mocht worden werd van tafel geveegd.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789022960363

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.