Overige Carrera November 2008

Ajax, wereldclub

Citaat

Voor de Ajaxied is dit een boekwerk wat niet mag ontbreken uit je boekenkast.

Uit een selectie van 100.000 foto’s (uit het Ajaxarchief en van de Supportersvereniging Ajax) zijn door de samenstellers Michel Sleutelberg, Jacob Bergsma, Erik Somers en René Kok 577 aansprekende beelden gekozen en voorzien van begeleidende teksten. Met meer dan tweehonderd nieuwe beelden, verdeeld over veertien thema’s.

In Ajax, Wereldclub wordt de mogelijke weergave daarvan gepresenteerd in een standaardwerk dat niet mag ontbreken in de boekenkast van de Ajax-fan. In veertien hoofdstukken komt de gehele geschiedenis van Ajax in woord en beeld voorbij.

De hardcover Ajax, Wereldclub is een mooi verzamelingboekwerk over de voetbalclub Ajax. Aan de hand van toonaangevende momenten, vastgelegd in beeldmateriaal, vertelt het iets over de historie van de club. Beelden die een voetbalsupporter meteen iets vertellen, aangevuld met kleine stukjes tekst.

Als pro-Ajax boek zie je natuurlijk dat het boek vooral de mooie momenten belicht worden en de zwakke momenten van de voetbalclub Ajax verdienen enkel een kantlijn. Op zich stoorde dit mij als lezer niet erg, want een positief verhaal is ook niet verkeerd. Met zeer goed beeldmateriaal is het niet eens zo erg om zwarte bladzijden onbelicht te laten.

Voor de Ajaxied is dit een boekwerk wat niet mag ontbreken uit je boekenkast. Zoveel mooie momenten zijn vastgelegd met het verhaal erbij. Als je niet van voetbal houdt of een andere favoriete voetbalclub hebt kun je dit boek beter aan je voorbij laten gaan.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

312

ISBN

9789048801268

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.