Thriller & Spanning VBK Media Maart 2012

Advocaat van de waarheid

Citaat

Het is een echte thriller, meeslepend geschreven, eenmaal begonnen kost het moeite het boek weer aan de kant te leggen.

Een ex-advocaat komt midden in spannende intriges terecht. Loyaliteit naar vrienden,het redden van miljoenen mensen bij het uitbreken van een pandemie en een strijd tegen niets ontziende bedrijven die exorbitante rendementen en macht nastreven, plaatsen hem voor onmogelijke keuzes.

Actuele thema’s spelen een grote rol, zoals het opkomend populisme, de groeiende intolerantie, het falend (politiek) leiderschap en de overheersende rol van technologie die erop uit is de samenleving controleerbaarder en veiliger te maken, maar de privacy steeds verder uitholt. Hier tegenover plaatst de auteur de levenswijze van Franciscus van Assisi, vertaald naar de 21e eeuw. De essentie daarvan is het vermogen de medemens lief te hebben zonder daar iets voor terug te verwachten.

Het is een echte thriller, meeslepend geschreven, eenmaal begonnen kost het moeite het boek weer aan de kant te leggen. Een spannend boek dat tevens inspireert en je aan het denken zet. Na de eerste hoofdstukken dacht ik nog; “ Moet dat nu, al die overpeinzingen van de hoofdpersoon, kom op; Aktie !”. Maar die gedachte verdween snel, dankzij de meeslepende schrijfstijl verplaatste ik me geheel in de gedachten wereld van de hoofdpersoon.

Minpuntje vond ik wel dat er weinig doorsnee mensen voorkomen in het boek. Iedereen is of knap, of geweldig intelligent, rijk, machtig, geslepen, doortrapt, noem het maar op. Desalniettemin een aanrader.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

416

ISBN

9789021551708

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld