Overige De Fontein Februari 2008

Achter de schermen bij Peter R. de Vries

Dit boek biedt een bijzonder kijkje achter de schermen van Nederlands best bekeken misdaadprogramma. De rechterhand van Peter R. de Vries, Kees van der Spek, vertelt over spannende avonturen, angstige momenten en hilarische situaties die nooit op de televisie zijn vertoond. Samen werken ze aan talloze onthullende onderzoeken naar moorden, verdwijningen en oplichtingspraktijken. Van Amsterdam tot Manila, van Maastricht tot Dubai en van Aruba tot Santiago de Chili. Maar wat gebeurd er buiten beeld? Wie is Charlie da Silva als je ’s avonds na een dag filmen een wijntje met hem drinkt? Hoe reageert Peter als hij zelf wordt opgelicht? Wat gebeurde er precies tijdens die memorabele reis dwars door Amerika voor het onderzoek naar de moord op Kennedy? En niet in de laatste plaats: Wat voor man is Peter R. de Vries nu werkelijk…?

Peter en Kees vormen al sinds 1996 een onafscheidelijk duo en zij voelen elkaar dan ook feilloos aan. Dat zij elkaar van haver tot gort kennen blijft wel uit de beschrijving van Kees over Peter. Peter wordt neergezet als een sportfanaat die fel tegen roken is en het drinken van koffie of thee heeft afgezworen.

Het boek geeft een kijkje achter de schermen van het wekelijkse televisieprogramma. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van het programma en hoeveel tijd gaat erin zitten voor het programma daadwerkelijk uitgezonden kan worden? Dat niet iedereen daar een even realistisch beeld van heeft blijkt wel uit het feit dat Peter dagelijks tientallen brieven ontvangt met het verzoek de meest uiteenlopende misdaden op te lossen. Niet iedereen heeft in de gaten dat Peter daar helemaal geen tijd voor heeft. Dit wordt grappig weergegeven in het boek door het plaatsen van brieven die kijkers daadwerkelijk aan Peter geschreven hebben. De meest hilarische en onvoorstelbare quotes komen voorbij.

Leuke aan het boek is dat er een diversiteit aan zaken aan bod komt. Niet alleen komen we te weten hoe het programma tot stand komt, maar ook de opmerkelijke, gevaarlijke en soms zelfs hilarische gebeurtenissen die tijdens het opnemen van filmmateriaal gebeuren komen aan bod. Deze zaken variëren van Charlie Da Silva tot het toezwaaien van de koningin, van een inbraak tot een telefoongesprek met Bouterse, en van een opgewonden oma tot de arrestatie van Peter en Kees.

Naast de vele verhalen dat het boek rijk is, bevat het boek tevens veel foto’s. De mooiste hiervan is toch wel die van Peter en Kees ieder in hun eigen cel, stiekem genomen met een mobiele telefoon.

Voorheen keek ik nooit naar het programma van Peter R, de Vries. Op de wereldberoemde uitzending met de bekentenissen van Joran van der Sloot na. Het boek heeft mij echter dusdanig nieuwsgierig gemaakt naar het programma dat ik toch eens wat vaker op SBS6 afstem.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789026124877

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.