Bundels, Columns, Strips Lebowski Juni 2013

Achievers

Citaat

Een prima bundel voor enkele uurtjes leesplezier in je achtertuin of op het strand!

Zeventien jonge Nederlandse schrijvers verzameld in één bundel. Een unieke verzameling, met bijdragen van bestsellerauteurs als James Worthy, Arjen Lubach, Arie Boomsma en Özcan Akyol, maar ook van debuterende talenten als Omar Dahmani en Stella Bergsma. Korte verhalen, gedichten, anekdotes en rapteksten geselecteerd door Dennis Storm.

Achievers bevat een verzameling aan korte verhalen en fragmenten van bekende namen en debutanten. De enige auteur van wie ik eerder een boek had gelezen betrof Arjen Lubach, verder heb ik me laten verrassen. Achievers is een heerlijke zomerse bundel met korte maar krachtige verhalen. Velen daarvan zorgen voor een glimlach. Uiteraard schromen sommige auteurs seks en vreemdgaan niet. Al heeft Two fat ladies van Karin Bruers mij het meest weten te plezieren. Grappig en onvoorspelbaar zonder grof te zijn.

Ook Dennis Storm zelf debuteert in dit boek en ik moet bekennen, dat valt niet tegen. Hij maakt nieuwsgierig naar meer. De verhalen van Arie Boomsma bevatten bizarre wendingen die de lezer niet ziet aankomen. Zo heeft iedere auteur wel zijn eigen unieke element weten toe te voegen.

Soms is het wel even schakelen. Zo zit je net lekker in een kort verhaal, gevolgd door een gedicht van enkele regels. Ook bevat het boek enkele rapteksten. Persoonlijk vind ik deze minder goed passen in het geheel. Puur door de schrijfstijl en gebruikte woorden komen ze op mij over als vreemde eend in de bijt. Daarnaast vind ik het een minpuntje dat enkele korte verhalen overkomt als reclame voor een nog te verschijnen of al verschenen boek. Dat is jammer.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

189

ISBN

9789048814350

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.